SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U SUSRET ZASEDANJU LOKALNOG PARLAMENTA

Sedma sednica Opštinskog veća bila je, pre svega, pripremna za naredno, drugo redovno zasedanje Skupštine opštine Lajkovac koje će biti održano u četvrtak 25. aprila.

Zbog toga se predsednik opštine Andrija Živković u izjavi za medije posle sednice kratko osvrnuo na današnji dnevni red, a zatim najavio zasedanje lokalnog parlamenta.

Kao značajne tačke sa Opštinskog veća izdvojio je Prve izmene i dopune Statuta Predškolske ustanove „Leptirić“ i raspisivanje konkursa za verske objekte, za koji je iz budžeta opštine Lajkovac ove godine izdvojeno dva miliona dinara i koji može da se očekuje narednih nedelja.

Kada je u pitanju predstojeća sednica lokalnog parlamenta, Živković je najavio donošenje značajnih odluka:

„Izdvaja se usvajanje Programa poljoprivrede za 2024. godinu, u čijoj pripremi je aktivno učestvovao opštinski Savet za poljoprivredu, u kojem su predstavnici i pozicije i opozicije. I ove godine je povećan i iznosi 20 miliona dinara. Ne očekujem višesatnu skupštinu, uostalom većina tačaka su veoma dobre za Lajkovac. Jedna od njih je novina, novac ćemo izdvojiti rebalansom budžeta, a to je da svi đaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola naredne školske godine, 2024/2025, imaju besplatne udžbenike. Poslednje dve-tri godine bila je praksa da samo đaci prvaci dobijaju besplatne udžbenike, a ubuduće će to važiti za učenike od prvog do četvrtog razreda. Na dnevnom redu će biti i novi sporazum sa Rudarskim basenom Kolubara i novi novac koji će opština Lajkovac prihodovati u svom budžetu, tako da očekujem intenzivne radove, pre svega od leta, kao i u narednim godinama u kojima ćemo takođe imati znatan priliv novca od Rudarskog basena.“

Svoje obraćanje predsednik opštine Andrija Živković je zaključio očekivanjem da će se bitne stvari raditi u opštini Lajkovac, kako iz lokalnog budžeta, tako i uz pomoć Vlade Srbije i resornih ministarstava, kao što je bilo i u prethodnom periodu.

Related posts

Leave a Comment