ŽELEZNIČAR U POLUFINALU PLEJ-OFA

Odbojkašice Železničara potpuno su opravdale ulogu favorita u dvomeču sa Sremom. Večeras su u Sremskoj Mitrovici ubedljivo dobile i drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije sa 3:0. Rezultat po setovima je bio 25:22, 25:18 i 25:22. Železničar će u polufinalu igrati protiv pobednika u susretima TENT-a i Partizana, u kojima je favorit tim iz Obrenovca.

Od početka meča ekipa Branka Kovačevića igrala je čvrsto i odlučno tako da je bilo jasno da ne namerava da protivniku prepusti nijedan set. Sticale su naše odbojkašice značajnu prednost, bilo od početka bilo od sredine seta. Sremice, kao solidan sastav, pružile su jači otpor nego u Lajkovcu, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze maksimalnu pobedu Železničara.

Najviše poena za „dizelku“ osvojile su: Zelenović i Ivanović po 15, Tomić 10, Veltman 9 i Milojević 7.

Osim Železničara trenutno je poznat još jedan polufinalista, a to je Jedinstvo koje je i u drugom meču savladalo Omladinac sa 3:0.

Ub je u revanšu pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1, tako da će se pobednik znati posle treće utakmice u Beogradu. Utakmica u Beogradu između Partizana i TENT-a počela je u 20.30 časova, a domaća ekipa vodi sa 1:0.

Prve polufinalne utakmice igraće se tek za desetak dana, zbog učešća juniorki na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo (4-6. april).

Related posts

Leave a Comment