PRVI KONSULTATIVNI SASTANAK PARTNERSKOG FORUMA

U okviru Programa EU Exchange 6 „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“ danas je u Velikoj sali  Gradske kuće održan prvi konsultativni sastanak Partnerskog foruma.

Predmet sastanka bio je proces izrade Plana razvoja opštine Lajkovac uz stručnu i motivacionu podršku Stalne konferencije gradova i opština, ali ujedno i poziv predstavnicima civilnog i privatnog sektora da svojim sugestijama i predlozima obezbede aktivno učešće.

Sastankom su predsedavali  generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština gospodin Nikola Tarbuk, zamenik predsednika opštine gospodin Obrad Milutinović, pomoćnica predsednika opštine gospođa Mira Tabić i stručna saradnica za podršku opštini Lajkovac gospođa Vladica Vojinović.

Partnerski forum je deo paketa stručne podrške Stalne konferencije gradova i opština. Ista je obezbeđena u svim fazama izrade Plana razvoja što je regulisano potpisanim Sporazumom.

Učesnici predmetnog događaja bili su predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, zatim predstavnici javnih institucija, članovi stalnih radnih tela Skupštine opštine Lajkovac, predstavnici udruženja i predstavnici privrednog sektora (nosioci privrednog razvoja opštine Lajkovac). 

Nakon uvodnih obraćanja učesnicima je prezentovan paket podrške, kao i rezultati sprovedenih analiza trenutnog stanja iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstva, vodosnabdevanja, zaštite životne sredine, energetike, saobraćaja, ekonomskog razvoja. Zatim je otvorena i diskusija koja je bila konstruktivnog karaktera.

Učesnici su delom izneli svoje sugestije i predloge koji će biti uzeti u razmatranje prilikom izrade predmetnog akta.

-Opštinska uprava svakako ostaje otvorena za nove sugestije, pitanja i predloge, jer samo zajedničkim radom možemo multiplicirati snage Opštine Lajkovac i reducirati slabosti korišćenjem pruženih šansi.  Sve u cilju da posle sedam godina odraz lokalne samouprave u ogledalu potreba građana bude daleko bolji.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na izdvojenom vremenu i pozivamo sve na konstruktivni dijalog i aktivnu participaciju, saopšteno je iz Opštinske uprave opštine Lajkovac, neposredno nakon prvog konsultativnog sastanka Partnerskog foruma.

Related posts

Leave a Comment