U NASTAVKU PRVENSTVA ODBOJKAŠICE U SREDU GOSTUJU SREMICAMA

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Superlige Srbije Železničar će odigrati sa Sremom, u sredu 31. januara u Sremskoj Mitrovici. U pitanju je meč 14. kola, dok je odložena utakmicu sa Partizanom iz prethodnog, 13. kola, planirana za 7. februar, prema rasporedu na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Železničar će biti jači u nastavku sezone za sjajnog primača Vanju Ivanović, koja će posle duže rehabilitacije konačno zaigrati za svoj tim. Ekipi će se pridružiti i Mina Stanojević jer je juče završila nastup za juniorsku reprezentaciju u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije je ostavila sjajan utisak – u uzbudljivom finalu poražena je od domaćina Turske sa 3:2, a novu priliku za plasman na Evropsko prvenstvo imaće u aprilu. Adriana Kostadinović je turnir sa kadetskom reprezentacijom završila ranije.

Odigrane su tri utakmice 14. kola: Klek – Jedinstvo 0:3, Radnički – Ub 1:3 i Partizan – TENT 1:3. U preostalim mečevima, osim Srema i Železničara, sastaju se Crvena zvezda – Omladinac i Inđija – Spartak.

Železničar je trenutno četvrti na tabeli sa devet pobeda, ali i utakmicom manje od trećeplasirane Crvene zvezde, koja ima pobedu više i s kojom će se lajkovačka ekipa najverovatnije izjednačiti. Na vrhu su TENT i neporaženo Jedinstvo, a peti je Ub, sa utakmicom više i pobedom manje od „dizelke“.

Related posts

Leave a Comment