NASTUPI MINE STANOJEVIĆ I ADRIJANE KOSTADINOVIĆ ZA REPREZENTACIJU

Prvotimke Železničara, mlade i talentovane odbojkašice Mina Stanojević i Adrijana Kostadinović, ovih dana nastupaju ili su već nastupale za juniorsku i kadetsku reprezentaciju Srbije, što još jednom dokazuje kvalitetan rad sa mladim odbojkašicama u lajkovačkom klubu.

Primač Mina Stanojević igra za juniorsku reprezentaciju (igračice do 20 godina, 2005. i mlađe) u prvoj rundi kvalifikacija za ovogodišnje Evropsko prvenstvo. Ovaj turnir igra se u Istanbulu od 23. do 27. januara, a reprezentacija Srbije je u prvom kolu savladala Grčku sa 3:0. Drugi meč u grupi igraće u četvrtak protiv Crne Gore, dve prvoplasirane ekipe idu u polufinale, a na Evropsko prvenstvo plasiraće se samo pobednik turnira. U drugoj grupi su Turska, Rumunija i Tzv. Kosovo. Selektor reprezentacije u kojoj je došlo do smene generacije je Vladimir Vasović.

Lajkovčanka Adriana Ada Kostadinović je na poziciji korektora bila u sastavu kadetske reprezentacije (do 18 godina, 2007. i mlađe) u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja je organizovana u Sofiji od 17. do 21. januara. Srbija je poražena u polufinalu od domaćina Bugarske sa 3:0, tako da nije obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu, ali će imati priliku da to učini na drugom kvalifikacionom turniru u aprilu. U grupnom delu turnira u Sofiji Srbija je pobedila Severnu Makedoniju i izgubila od Turske. Selektor je Nemanja Zekić.

Zbog različitih obaveza klubova koji još uvek igraju u međunarodnim kupovima, kao i juniorske i kadetske reprezentacije, ispremetane su neke utakmice. Tako će Železničar prvu utakmicu u polusezoni odigrati sa Sremom, 31. januara u Sremskoj Mitrovici. Odigrane su tri utakmice 13. i 14. kola, koje je obeležio derbi između Uba i Crvene zvezde, u kojem su Beograđanke napravile fantastičan preokret i posle 0:2 na vrućem terenu u Ubu dobile meč sa 3:2. TENT je pobedio Inđiju sa 3:0, a Jedinstvo Srem istim rezultatom.

Železničar će biti jači u nastavku sezone za sjajnog primača Vanju Ivanović, koja će posle duže rehabilitacije konačno zaigrati za svoj tim.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment