INICIJATIVA: KUĆICE ZA ULIČNE PSE

U nastojanju da se uličnim psima na području Lajkovca obezbede skloništa od zime, Lajkovčanka Anđela Hamzić pokrenula je inicijativu za postavljanje kućica za napuštene pse na više lokacija.

Ova plemenita i društveno odgovorna akcija može brzo i lako biti realizovana uz podršku zainteresovanih sugrađana. Pre svega, ideja je da se kućice za napuštene pse postave što pre u Lajkovcu, prvenstveno u susret najavljenom hladnom talasu.

Svoj doprinos akciji Lajkovčani mogu dati isključivo doniranjem materijala: dasaka, ploča, stiropora slame, metalnih konstrukcija, a i učešćem u pravljenju kućica za pse.

Pojedinci i firme, svi koji žele da daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji treba da se jave na broj: 065/ 9411 – 119.

U dogovoru sa nadležnima, a i na konstruktivne predloge sugrađana, kućice za pse biće postavljene na više mesta, a kao potencijalno dobre lokacije već optiraju mesta gde se psi inače okupljaju i gde ih sugrađani hrane.

Na ovaj način, obezbediće se sigurno sklonište za napuštene pse i sprečiti njihovo smrzavanje, čime će se  ublažiti muke uličnim psima, koji su se na ulici našli nemarom svojih vlasnika.

Foto: Pixabay

Related posts

Leave a Comment