ODRŽAN TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT HORA

Vikend za nama bio je u znaku sjajnog tradicionalnog novogodišnjeg koncerta Mešovitog hora, koji pri lajkovačkom Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ uspešno funkcioniše već preko dve decenije. Koncert hora pred Novu godinu je već ustaljena lepa praksa, a ovoga puta pravo i izuzetno prijatno iznenađenje koncerta bio je nastup dečijeg hora učenika jabučke OŠ “Dimitrije Tucović”.  

Koncert je održan u prepunoj sali Gradske kuće, a na zadovoljstvo verne publike i organizatora, oba hora su  se predstavila u najboljem mogućem svetlu.

Mešoviti hor KC “Hadži Ruvim” Lajkovac, pod iskusnom i sigurnom dirigentskom palicom mr Uroša Stepanovića, priredio je u Gradskoj kući pravi doživljaj svojim sugrađanima, izborom numera, entuzijazmom u nastupu i korektno osmišljenim programom, čime je ispunio i sva očekivanja svoje već uveliko formirane verne publike.

U ime organizatora koncerta, prisutnima se obratio Milutin Ranković, direktor Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac, koji je na mesttu direktova ove ustanove bio i u momentu osnivanja hora. Izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da se hor održao i da uspešno finkcioniše, a ovom prilikom je u ime ustanove uručio Zahvalnicu horu. Direktor hora je Zahvalnicu uručio Vesni Žujović Jovanović, inicijatoru i jednom od osnivača hora, koja se u ime hora prigodnim biranim rečima obratila i zahvalila.

Nastup dečijeg hora škole u Jabučju, koji izuzetno uspešno i sa ogromnim entuzijazmom vodi nastavnica Suzana Tasić, savršenim nastupom bio je definitivno iznenađenje večeri.

Podmoskovske večeri, Ah kad tebe ljubit ne smem , Oj, Moravo, A što ti je mila kćeri jelek raskopčan, Marijo ćeri more Marijo, Na vrata seđaše Jevka Zamfirova, Leso pile..samo sun eke od numera koje su se nizale tokom koncerta.

Lajkovački hor već punih 15 godina funkcioniše dirigentskim i aranžerskim rukovođenjem mr Uroša Stepanovića, a gosti koncerta ovom prilikom bili su njegovih izuzetno nadarenih dvoje od četvoro dece, koji su bili zaduženi za muzičku pratnju hora.

Ono što je evidentno, posebno poslednjih par godina, lajkovačkom horu je neophodan podmladak. Bilo bi lepo da se horu priključe mlađi članovi, omasove ga i očuvaju. Inače, tokom cele godine hor prima zaintresovane nove članove. Struktura članova menjala se tokom dve decenije, najuporniji su tu sve vreme, a hor je opstao zahvaljujući upravo njihovom entuzijazmu.

U ulozi voditelja, potpuno na visini zadatka, bila je dr Maja Petrović Vićentijević.

Definitivno, postojanje hora daje posebnu dušu varoši.  

Related posts

Leave a Comment