U “LEPTIRIĆU” PRAVA NOVOGODIŠNJA BAJKA

U susret predstojećim novogodišnjim praznicima, Predškolska ustanova “Leptirić” preduzela je niz aktivnosti kako bi novogodišnji ambijent bio prava novogodišnja bajka za decu, rekla je za portal lajkovacnadlanu.rs direktorka ustanove Mila Lončar Mitrović:

“Sve sobe za boravak dece, bilo da su jaslene ili vaspitne grupe, hodnici, holovi su na poseban način ukrašeni, svaki deo vrtića je na svoj način bajkovit.

Pored dece, medicinskih sestara, vaspitača, veliki doprinos prelepom novogodišnjem ambijentu koji je u ovoj ustanovi dali su i roditelji, kao i saradnici  same ustanove.

U ponedeljak 25.decembra za mališane predškolske ustanove kao poklon predstava za decu bice izvedena “Novogodišnja abrakadabra”.

U utorak, 26. decembra u ustanovi je sada već tradicionalno organizovano novogodišnje darivanje između zaposlenih, a u cilju podsticanja još boljih međusobnih odnosa, prijatnije radne atmosfere, negovanja tolerancije, zajedništva, kao i kontinuirano građenje dobrog imidža ove ustanove u široj javnosti.

U sredu 27. decembra gostovaće Baletski studio “In” iz Lajkovca, sa nastupom koji uvek oduševi i uveseli naše najmlađe, a neretko posle nastupa baletski studio bude bogatiji za nekog novog člana. Oni su, podsecamo, nastupali i na festivalu vrtića, završnoj priredbi, kao i u Dečjoj nedelji.

U sredu će 60 mališana obradovati predsednik opštine, koji će podeliti paketiće deci iz socijalno osetljivih grupa, kao i deci koja su četvrto i peto dete po rođenju u svojoj porodici i deci samohranih roditelja.

U ćetvrtak 28. decembra ustanovu će posetiti lajkovački bajkeri i podeliti poklon paketiće na nivou jaslenih, vaspitnih, kao i pripremno predškolskih grupa.

Obzirom da je u decembru mesecu sprovođena humanitarna akcija “Najslađi karavan”, u saradnji sa organizacijom Srpska solidarnost, deca vrtića ce ovog dana predstavnicima organizacije uručiti sakupljene slatkiše za decu sa Kosova i Metohije.

U petak, pred sam kraj stare godine, biće upriličeno druženje po grupama sa Deda Mrazom i novogodišnja žurka za sve.”

Napravivši kratak osvrt na proteklu godinu, direktorka Mila Lončar Mitrović je istakla:

“Iza nas je jedna veoma uspešna vaspitna godina u kojoj je vrtić imao otvorena vrata za svu decu, obzirom da ne postoji lista čekanja i da su svi zainteresovami roditelji mogli da upišu svoju decu, čime je ostvaren visok procenat obuhvata dece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem. Ojačana je i unapređena saradnja sa roditeljima kroz novi program “Godine uzleta”, na velika vrata vratili su se odlasci naše dece na festival, karnevale i druge priredbe, što je svojevrsna specifičnost naše ustanove.

Takođe, održana je i priredba za predškolce “Samo nam je ljubav potrebna”, kao sjajna završnica  uspešno realizovanog predškolskog programa, Dečja nedelja sa bogatim programom, osvojeno prvo mesto na Olimpijadi za decu, što nam čini čast da budemo domaćini sledeće kod nas u Lajkovcu.

Održane su dve tribine za roditelje na teme koje su oni inicirali: “Bezbednost dece na internetu “i “Spremnost deteta za polazak u skolu”.

Verujem da ce ustanova nastaviti da sija punim sjajem i u narednoj godini, a svim našim sugrađanima šaljemo sjajnu atmosferu, radost i pozitivnu energiju koja ovih dana vlada u ovoj najveselijoj ustanovi.”

Takođe, direktorka “Leptirića” uputila je čestitke svima za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Related posts

Leave a Comment