ODRŽANA ZAVRŠNA PREDIZBORNA KONVENCIJA KOALICIJE “ALEKSANDAR VUČIĆ – LAJKOVAC NE SME DA STANE”

*IZBORI 2023*

U prepunoj sali  Kulturnog centra održana je završna predizborna konvencija  Koalicije “Aleksandar Vučić – Lajkovac ne sme da stane”, koju čine Pokret socijalista, PUPS i SDPS okupljeni oko Srpske napredne stranke.

Konvencija je otpočela intoniranjem državne himne “Bože pravde”.

“Glasom za listu ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ podržavate prosperitetnu i jaku Srbiju, a glasom za listu koalicije “Aleksandar Vučić – Lajkovac ne sme da stane” podržavate dokazanu sigurnost i  prosperitet na svakom planu”, poruke su sa završne predizborne konvencije.

Predstavljeno je svih 35 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Lajkovac.  Nosilac liste je Andrija Živković. Istaknuto je da je na listi 20 novih kandidata u odnosu na prošle izbore, kao i da je 12 od 35 kandidata na listi sa visokim obrazovanjem.

Na konvenciji su pored nosioca liste za lokalne izbore Andije Živkovića govoli visoki funkcioneri SNS Branislav Malović i Darko Glišić.

Član Predsedništva SNSi koordinator za Kolubarski i Mačvanski okrug Branislav Malović je pohvalio rad lokalnog odbora SNS i izrazio uverenje da će ovakav dosadašnji rad i organizacija rezultirati uspehom i pobedom 17. decembra.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je da 17. decembra oredstoji lak izbor i težak dan: “Kada postavite ispred sebe, šta i između čega birate, izbor je i na nacionalnom i na lokalnom nivou nikada lakši! Na jednoj strain je lista Aleksandra Vučića sa svim rezultatima, a na drugoj sve ostale. To je lista koja se dokazala rezultatima i koja ima plan za dalje. Lak izbor za našu budućnost i sigurnost je lista broj 1. ”

Glišić je naglasio da se Andrija Živković svojim radom dokazao i da 17. decembra treba bez dileme izaći na izbore i odbraniti Lajkovac i Srbiju. Podvukao je, da je Andrija Živković predano radio u prethodnom periodu, da njegova radna biografija i rezultati potvrđuju da je kvalifikovan da i u naredne četiri godine vodi Lajkovac.

Analizirajući ostale liste na lokalnim izborima, Glišić je napomenuo, da je neshvatljivo da pojedine lokalne liste svoj koncept zasnivaju na podelama tipa “ko je odakle, ko se sa kim graniči i takmiči” i poručio da svi treba da se komšijski ispomažemo. Rekao je i da bi u toj konkurenciji i upravo iz tih i sličnih razloga, 17. decembra da je Lajkovčanin zaokružio broj 1.

Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Lajkovac ne sme da stane” Andrija Živković je u svom obraćanju prisutnima najpre rekao da dela govore više od svih rečenica. Prikazana su četiri promotivna video spota u kojima su zabeleženi rezultati rada u prethodnom periodu.

Živković je podsetio na kompletno rekonstruisanu srednju školu u Lajkovcu i školu u Bajevcu, bazen, desetine kilometara urađenih puteva… promenjen izgled centra varoši i cele opštine, kao dokaz svega urađenog u prethodnom periodu. Naglasio je i da je konačno doveden strani investitor, firma IGB AUTOMATIVE, koja je zapošljavanjem 200 radnika svela nezaposlenost u opštini Lajkovac na istorijski minimum. Podsetio je Živković i da je “Lajkovac danas bliži svima”, rekonstrukcijom barske pruge i novoizgrađenom mrežom saobraćajnica.

Andrija Živković je poručio, da će 17. decembra ubedljivije nego ikada pobediti one koji su uništili Srbiju i Lajkovac i ugasili stotine i hiljade radnih mesta, jer “Lajkovac i Srbija ne smeju da stanu!”

Voditelj na konvenciji bio je glumac Lepomir Ivković, koji je kandidat za narodnog poslanika na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Kandidat iz Lajkovca za narodnog poslanika na listi  “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” je Obrad Milutinović.

Related posts

Leave a Comment