PČELARSKA IZLOŽBA U SUBOTU 9. DECEMBRA

Društvo pčelara Lajkovac u subotu 9. decembra, organizuje jesenju pčelarsku izlozbu.

Prodajna izložba pčelinjih proizvoda na platou Gradske kuće je od 8 do 13 časova.

Predavanje za pčelare održaće se u sali opštine od 11 časova, a predavač je dr. vet. med. Đorđe  Marković iz Valjeva, koji će govoriti na temu “Tehnologija pčelarenja sa osvrtom na pašne prilike i prateće pčelinje bolesti”.

Za sve članove udruženja obezbeđena je po sadnica medonosnog drveta evodija i po jedna pčelarska bluza.

Jesenja pčelarska izložba se održava pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lajkovac i Kulturnim centrom “Hadzi Ruvim”.

U ime organizatora manifestacije, predsednik Društva pčelara Lajkovac Predrag Kovačević, u susret novoustanovljenoj lokalnoj jesenjoj pčelarskoj izložbi kaže:

“Tradicija je bila da smo održavali jednu pčelarsku izlozbu godišnje, u proleće krajem marta. Poslednjih godina zbog vanrednih situacija dešavalo se da izložba izostane, ili da se pomeri za jesen. Ove godine pored tradicionalne prolećne izložbe uvodimo i ovu jesenju izlozbu koja je vise lokalnog karaktera, za razliku od prolecne gde okupljamo dosta veći broj gostiju iz šireg regiona.

Cilj izložbe je predstavljanje lokanih pčelara građanstvu, kao i izgradnja poverenja koje je u poslednje vreme poljuljano od strane raznih otkupljivača i pakera meda.

Još jedan od ciljeva je edukacija pčelara, kao i organizovanje pčelara oko poboljšanja pčelinje paše sadnjom medonosnih biljaka.

Zahvaljujemo se predsedniku Andriji Živkoviću i njegovom timu iz kancelarije za poljoprivredu, kao i celom rukovodstvu opštine Lajkovac na pomoći u organizaciji ove izložbe, kai i svih prethodnih izložbi. Moram da napomenem da opština Lajkovac pored pomoći udruženju brine o svim pčelarima, bez obzira da li su članovi udruženja ili ne, i izdvaja velika sredstva za subvencije  pčelarske opreme, gde pčelari mogu da konkurišu pojedinačno.”

Related posts

Leave a Comment