URUČENI UGOVORI O SARADNJI KOMESARIJATA ZA IZBEGLICE REPUBLIKE SRBIJE I OPŠTINE LAJKOVAC  

Pomoćnica komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Dušica Popović uručila je juče u Palati “Srbija” u Beogradu ugovore za 78 jedinica lokalnih samouprava o dodeli sredstava za nabavku hrane za najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica.

Takođe, uručeni su i ugovori o dodeli dohodovne pomoći za izbegla i interno raseljena lica. Za navedene namene Komesarijat za izbeglice i migracije je opredelio 25.416.000 dinara i ovim putem će 4.236 porodica dobiti pomoć.

Među retkim jedinicama lokalnih samouprava koje su dobile pomoć u sve tri kategorije posebno je imala mesto opština Lajkovac. Tako je dobijena pomoć u paketima hrane za 28 korisnika u vrednosti od 168.000 dinara, zatim pomoć za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica u vrednosti od 2.000.000 za 8 korisnika kao i ista pomoć ali za interno raseljena lica  u vrednosti od 500.000 dinara za 2 korisnika.

Shodno tome, uskoro treba očekivati raspisivanje odgovarajućih javnih poziva na teritoriji naše opštine za prijavljivanje tražilaca pomoći, saopštilo je povereništvo za izbeglice i migracije opštine Lajkovac.                                            

Related posts

Leave a Comment