NA SAJTU EPS-a OD 1. NOVEMBRA NOVI PORTAL ZA PREUZIMANJE e-RAČUNA I ELEKTRONSKO PLAĆANJE

Od 1. novembra na sajtu EPS-a moći će da se koristi novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje, kao nova usluga EPS-a  i račun i plaćanje na sajtu.

U narednoj fazi digitalizacije, EPS će aktivirati i mobilnu aplikaciju Uvid u račun.

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od sutra, 1. novembra, na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun.

Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, Akcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije. Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Samo korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Republike Srbije. Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun (reklamacije). U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, „Elektroprivreda Srbije“ aktiviraće i mobilnu aplikaciju „Uvid u račun“. Modernizacijom poslovnih procesa i digitalizacijom usluga, EPS nastavlјa sa intenzivnim razvojem poslovanja u skladu sa savremenim zahtevima tržišta, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

Related posts

Leave a Comment