UBEDLJIV PORAZ ŽELEZNIČARA NA DOMAĆEM TERENU

FK Železničar je danas priredio neprijatno iznenađenje svojim navijačima – usred Lajkovca doživeo je ubedljiv poraz od Borca iz Lešnice sa 4:1. Posle drugog uzastopnog poraza Železničar je pao na pretposlednje mesto na tabeli Kolubarsko-mačvanske zone.

Pred početak utakmice održan je minut ćutanja za legendu lajkovačkog fudbala Vladu Grujičića Lala, koji je danas preminuo.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo debakl lajkovačkog tima, jer je Luka Stojaković doneo vođstvo u 25. minutu koje je zadržano do kraja ovog perioda igre. I onda, početkom drugog poluvremena, kreće neverovatna goleada Borca, koji postiže tri gola za osam minuta! Strelci su bili Glišić u 50, Pavlović u 53. i Stojanović u 58. minutu. Tačku na bolan poraz Železničara stavlja Matić u 68. minutu.

Današnju utakmicu ekipa Železničara je ipak odigrala u izuzerno teškom trenutku, ali svakako posle prvog kruga prvenstva trebalo bi da se upali alarm u Železničaru jer se, nakon prošlogodišnje stabilizacije kluba, očekivao solidan plasman i da se „dizelka“ nađe među pet klubova (od drugog do šestog mesta) koji će se od 2024/25. naći u novoformiranoj Zoni Drina.

Jedanaesto kolo Kolubarsko-mačvanske zone bilo je izuzetno efikasno, postignuto je čak 25 golova na šest utakmica – u proseku nešto više od četiri po utakmici. Rekord je oboren u Valjevu gde je Radnički postigao osam golova.

Rezultati: Osečina – Mačva 6:0, Divci – Rađevac 2:1,  Hajduk Stanko – Ribnica 2:0, Lipolist – Drina 1:0 Radnički Valjevo – Cer 8:0 i Železničar – Borac 1:4.

Tabela: Lipolist 19, Mačva 18, Radnički i Ribnica 17, Osečina, Rađevac, Borac i Divci po 16, Drina 15, Hajduk Stanko 14, Železničar 13 i Cer 8.

U sledećem kolu Železničar dočekuje poslednjeplasirani Cer iz Petkovice.

Related posts

Leave a Comment