PROGRAM OBELEŽAVANJA DEČIJE NEDELJE U LAJKOVAČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Dečija nedelja se obeležava od 2. do 8. oktobra pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”, a Program obeležavanja Dečije nedelje u lajkovačkoj osnovnoj školi je vrlo sadržajan i sveobuhvatan, najavila je Biljana Žujović, direktorka Oš “Mile Dubljević”:

“U ponedeljak 2. oktobra je otvaranje Dečije nedelje, a onda slede, dan za danom razne aktivnosti i manifestacije, od tradicionalne posete Gradskoj biblioteci gde će naši prvaci dobiti članske karte biblioteke, zatim posete predsednika opštine koji će prvacima podeliti poklon pakete u vidu školskog pribora , a školi neophodne sportske rekvizite. Organizovali smo druženje sa pesnikom Dejanom Aleksićem za učenike 7. razreda i radionicu kaligrafije za učenike od 3. do 8. razreda i “Trku za srećnije detinjstvo”  za sve učenike. “Trka za srećnije detinjstvo” je humanitarnog karaktera.

U toku cele nedelje trajaće akcija “Deca -deci” u cilju prikupljanja igračaka, pribora, garderobe …  u znak pomoći i solidarnosti.

Ono što je važno istaći jeste i da će tokom cele nedelje naši učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima organizovati humanitarni bazar u cilju prikupljanja sredstava za pomoć našem sugrađaninu Milošu Markoviću. Naša škola se odazvala svakom dosadašnjem apelu za pomoć, a akcija prikupljanja sredstava među nastavnicima i učenicima traje od početka školske godine. Određenu sumu novca koja nam je preostala od prošlogodišnjih akcija već smo uplatili na Milošev namenski račun. Celokupnu organizaciju humanitarnih akcija inicira Podmladak Crvenog krsta naše škole, koji se aktivno uključio u realizaciju aktivnosti i u ovoj Dečijoj nedelji i pomogao našoj Komisiji za Dečiji savez oko planiranja programa.

Kako je Dečija nedelja posvećena unapređenju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja za razvoj dečijeg potencijala, ova nedelja je u duhu razvoja empatije, tolerancije, solidarnosti, pa pozivam roditelje naših učenika i sve naše sugrađane da zajedno sa nama ličnim primerom pokažemo deci koje su  najlepše i najvrednije ljudske vrline i vrednosti.”

Related posts

Leave a Comment