SLAVA FK ŽELEZNIČAR

Lajkovački FK Železničar obeležio je danas po prvi put slavu kluba, Sv. Joakima i Anu.

Rezanju slavskog kolača prisustvovala su sva tri mesna paroha crkve lajkovčke, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, rukovodstvo i članovi kluba, kao i brojni saradnici i prijatelji kluba.

Predsednik kluba osnovanog 1927. godine Vlada Milić je na ovaj svečarski dan podsetio da su u prethodnom periodu ostvareni svi zacrtani planovi, da klub sa tradicijom, renomeom i ogromnim značajem za Lajkovčane vraća stari sjaj i da FK Železničar nastavlja pohod ka Srpskoj ligi:

„Već u nedelju 24. septembra od 15.30 sati Železničar na svom terenu dočekuje Lipolist, a podrška publike u što većem broju na putu za Srpsku ligu je uvek više nego dragocena, tako da očekujemo da tribine sada i ubuduće uvek budu ispunjene do poslednjeg mesta. Podrška navijača nam je na tom putu potrebna.“

Sa puno simbolike i velikim ambicijama, na dan posle Male Gospojine, koji je ujedno poslednji dan leta, 22. septembra, FK Železničar, najstariji fudbalski kolektiv u opštini Lajkovac, obeležava danas po prvi put slavu kluba. 

Sveti Joakim i Ana su svetitelji koji su veoma poštovani u narodu jer imaju veliku ulogu u stvaranju hrišćanstva – oni su roditelji Presvete Bogorodice.

Related posts

Leave a Comment