41. IZLOŽBA PRIPLODNIH GOVEDA SIMENTALSKE RASE NA KRSTOVDAN U LAJKOVCU

Regionalna izložba goveda simentalske rase četrdesetprvi put će biti organizovana u Lajkovcu u sredu 27. septembra. U katalog je upisano 105 najboljih grla čiji su vlasnici 23 stočara sa područja opština Lajkovac, Mionica, Ub i Obrenovac i grada Valjeva.

Ocenjivanje grla počinje u 10.30 časova, svečano otvaranje izložbe planirano je za 12.30 časova, nakon čega će od 13 časova uslediti proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Komisija za ocenjivanje grla je u sastavu: dr Vlada Pantelić – Institut za stočarstvo Zemun Polje Beograd, dr Radivoje Đurđević – SVC “Velika Plana” i dr Radosav Vujić – Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Valjevo.

Na tradicionalnoj izložbi “simentalca” u Lajkovcu ocenjuju se grla u tri kategorije: junice, prvotelke i krave. Biće proglašena apsolutna šampionka izložbe, šampionke i pratilje u pojedinačnim kategorijama, najbolja kolekcija grla itd, uz dodelu novčanih i robnih nagrada.

Generalni pokrovitelj 41. tradicionalne izložbe “Kolubara 2023” je Opština Lajkovac, a organizatori: Opštinska uprava Lajkovac, Institut za stočarstvo Zemun Polje, Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubarski simentalac” Valjevo.

Related posts

Leave a Comment