“LEPTIRIĆI” U TRADICIONALNOJ POSETI VATROGASCIMA

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, sve grupe dece Pripremno predškolskog programa PU “Leptirć”, iz centralne ustanove i sa terena, posetile su u pratnji svojih vaspitačica Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Lajkovcu.

U susret obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije i slave Vatrogasno – spasilačkih jedinica, lajkovački vatrogasci spasioci izveli su mališanima pokaznu vežbu gašenja požara na otvorenim i upriličili njihovom uzrastu primerenu kratku edukaciju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja od požara.

Očekivano, deca su pokazala veliko interesovanje za službu njihovih domaćina.

Lajkovački vatrogasci su bili sjajni domaćini mališanima iz vrtića i tom prilikom su im, primereno njihovom uzrastu, predstavili vatrogasnu službu, najpre pričom, a potom su i demonstrirali sve ono što u službi rade, od momenta kada saznaju za požar, pa do gašenja požara.

Deca su očekivano bila znatiželjna i postavila su brojna pitanja vatrogacima. Očigledno su ovom posetom puno i naučili. Više dečaka je reklo da žele da postanu vatrogasci, pa su se rado latili isprobali opremu vatrogasaca.

Svaka grupa dece iz “Leptirića” su vatrogascima poklonili po jedan svoj likovni rad na temu vatrogasaca.

Domaćini su se pobrinuli za adekvatno posluženje svojih malih gostiju, koji su potom ostali u kratkom druženju sa vatrogascima.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležavalo je tokom cele ove sedmice  17. septembar – Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije.  

Nedelja posvećena obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije završava se obeležavanjem slave Vatrogasno – spasilačkih jedinica, Presvete Bogorodice Neopalime Kupine.

Related posts

Leave a Comment