IZLOŽBA RADOVA UČESNIKA LIKOVNE KOLONIJE KULTURNOG CENTRA

Na galerijskom programu Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac je izložba radova nastalih na jednodnevnoj junskoj likovnoj koloniji organizovanoj kraj reke Kolubare. Otvaranje izložbe je u petak 15. septembra u 19 časova.

Učesnici likovne kolonije u organizaciji Kulturnog centra bili su lajkovčki slikari i slikarke Boža Borković, Biljana Gavrilović, Snežana Jovanović i fotograf i pesnik Dragan Radovanović, vajari  Branko Matić iz Crljena i Milisav Stojanović iz Leskovca kolubarskog.

Svoje kukičana radove izložila je tom prilikom profesorka književnosti i direktorka lazarevačke biblioteke Jasmina Ivanković, dok je Negosava Stjepanović direktorka Narodne  biblioteke u Zvorniku, priredila izložbu o životu i delu graditelja violina zvorničkog Stradivarija Nikole Vasića.

Bila je to zapravo likovno – pesnička kolonija. Učesnici kolonije su tada za stvaranje i kazivanje stihova izabrali desnu obalu reke, kako bi imali pogled ka Jolića vodenici.Stihove su govorili Dragan Radovanović i Ljiljana Vlahović.

Likovna kolonija i jedinstven umetnički diživljaj na reci Kolubari s početka leta  dibiće svoj jesenji galerijski pečat oličen predstojećom izložbom.  

Izložbena postavka radova učesnika lokovne kolonije na reci Kolubari biće dostupna javnosti u Galeriji KC „Hadži Ruvim“ do 22. septembra.

Related posts

Leave a Comment