Radionica u Markovoj Crkvi: PREDUZETNIŠTVO ZA ŽENE SA SELA

U nedelju 10. septembra od 11 časova u Sretenovića vodenici u Markovoj crkvi održaće se radionica Preduzetništvo za žene sa sela namenjena svim ženama sa sela, povratnicama i etničkim manjinama koje imaju ili žele da realizuju neku svoju poslovnu ideju u sesokom okruženju a nisu sigurne u potpunosti kako da to urade i značilo bi im da se upoznaju sa praktičnim i stvarnim primerima iz njihovog okruženja kao i mogućnostima koje su trenutno aktuelne i raspoložive na ruralu.

“Ukoliko ste se prepoznali i vidite sebe kao novo lice žene sa sela ili poznajete upravu takvu jednu ili više osoba, koje to već jesu ili mogu da postanu prijavite se zajedno na ovu radionicu”, poručuju organizatori.

Radionica je besplatna, ali zbog ograničenog broja učesnika obavezna je prijava na broj telefona 062/681 – 488.

Sve učesnice ove radionice, nakon njenog završetka imaće mogućnost da se besplatno prijave na: mentorski program u trajanju do 6 meseci gde će biti u mogućnosti da rade sa najvećim stručnjacima iz oblasti ruralnog preduzetništva, doobiju besplatni pristup do 6 meseci onlajn kursevima iz oblasti preduzetništva i digitalne pismenosti i ukoliko žele postanu članice Mreže Jezgro i tako dobiju pristup dodatnim resusrima i kontakima.

Radionicu vodi Dragana Tomić Pilipović @draganaruralhub, žena sa više od 25 godina iskustva u razvoju organizacija i pojedinaca. U svetu je prepoznata kao innovator socijalnih promena u ruralnim zajednicama. Pokrenula je Rural HUB (www.ruralhub.rs) u selu Vrmdža, Sokobanja sa ciljem osnaživanja sela kroz socijalnu ekonomiju i preduzetništvo.

“Po meni, ulazimo u novu eru, kada se brišu stroge granice između urbanog i ruralnog, modernog i tradicionalnog, virtualnog i stvarnog”, poručuje Dragana koja vodi viklus radionica “Preduzetništvo za žene sa sela i dodaje, da ove radionice nisu samo za učenje, one su i radovanje i umrežavanje sa sebi sličnima.”

Septembarski ciklus radionica u okviru projekta “Novo lice žene na sela” koji sprovodi CDOP počinje u opštini Lajkovac, odnosno u Markovoj Crkvi, a potom će usllediti radionice u Osečini, Smederevu i Vlasotincu.

“Ukoliko vam je potrebna podrška oko organizacije, molim da se javite da bi videli na koji način možemo da vam pomognemo”, podsećaju iz CDOP – Centra za društveno odgovorno preduzetništvo.

Related posts

Leave a Comment