23. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC

Prvo zasedanje lokalnog parlamenta nakon letnje pauze, predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je za utorak 5. septembar sa početkom u 9 časova.

Ovo je u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta 23. po redu zasedanje.

Dnevni red 23. sednice Skuštine opštine Lajkovac sadrži 14 tačaka.

Pred odbornicima će se naći šestomesečni Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Lajkovac i  Kvartalni izveštaj o merenju i verifikaciji ostvarene uštede Društva za posebne namene za rekonstrukciju i održavanje javnog osvetljenja LA d.o.o. Beograd.

Odbornici treba de se izjasne o predlozima Odluka o dodeli ovogodišnjih nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac u tri oblasti:  u oblasti sporta, u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata i u oblasti društvenog angažovanja koja su od izuzetnog značaja za najširu društvenu zajednicu. Uručenjje nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac biće upriličeno 16. septembra na Dan opštine.

Da bi biblioteka u Lajkovcu konačno i zvanično ponela ime kniževnika Radovana Belog Markovića, bilo je neophodno usaglasiti sve normativne akte ustanove, pa konačno zeleni svetlo od strane odbornika očekuje paket odluka vezan za Gradsku biblioteku Lajkovac: Odluka kojom se vrši promena naziva ustanove, izmene i dopune Odluke o osnivanju i Statuta biblioteke, koja će se ubuduće zvati Biblioteka Radovan Beli Marković.

Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka davanja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u zakup na teritoriji opštine Lajkovac je tkođe jedna od tačaka predstojeće sednice.

Na dnevnom redu je i jedan paket odluka vezan sa sastav i nadoknade članova Upravnih i Nadzornih odbora javnih ustanova: Ustanove za sport i omladinu, Turističke organizacije i Gradske biblioteke.   

DNEVNI RED:

Related posts

Leave a Comment