RADIONICA „PRSTI“ DANIJELE KVAS ODRŽANA U PU „LEPTIRIĆ“  

Gradska biblioteka Lajkovac, u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Leptirić’, organizovala je u vrtiću čuvenu radionicu “Prsti”, dečijeg pisca Danijele Kvas.

Radionica ,,Prsti’’ profesorke srpskog jezika I književniiiosti  i dečijeg pisca Danijele  Kvas  iz Lazarevca je i namenjena najmlađima, a cilj je da kroz recitovanje, glumu, crtanje i pevanje mališani izraze svoju kreativnost i zavole knjigu.

 U okviru radionice, deca su se kreativno i edukativno družila sa dečijim piscem.

Reč je o igrokazu u kome učestvovuju najmlađi. Naime, u okviru zbirke pesama Danijele Kvas ‘’Recitanka” nalazi se igrokaz “koji nas uči da, uprkos tome što smo različiti, a prinuđeni smo da živimo zajedno, moramo da naučimo da budemo tolerantni, da se volimo i da su knjige korisne”, pojasnila je autorka.

 “Svojim stvaralaštvom se, već više od jedne decenije, obraćam recitatorima, ali i deci koja uopšte vole poeziju. Na ovaj način želim da deci stavim do znanja da su knjige korisne, da zahvaljujući poeziji možemo glumiti, recitovati i pevati, da knjige ne treba da stoje na policama i kupe prašinu, već kada autor izda knjigu ona treba da živi. Pošto su ove knjige već popularne širom Srbije, a da je ova radionica već naišla na jedan odličan odziv, meni je bilo važno da ja to predstavim i najmađim Lajkovčanima,  kaže autorka radionice Danijela Kvas, kojoj ovo nije prvi susret sa lajkovačkom publikom..

Danijela Kvas iza sebe ima dve zbirke pesama. Pored pomenute „Recitanke“ objavila je i „Čitanku za recitatore“ koja spaja dve umetnosti: umetnost reči i likovnu umetnost, jer je svaka recitacija propraćena adekvatnim ilustarcijama.

Ova radionica je samo deo aktivnosti i druženja biblioteke   sa decom iz “Leptirića”, a tokom godine organizuju se brojne poseta i druženja sa mališanima PU “Leptirić”, sa kojom Gradska biblioteka Lajkovac  ima odličnu saradnju, podsetila je direktorka biblioteke Snežana Škorić.

Direktorka PU “Leptirić” Mila Lončar Mitrović je naglasila, da ustanova najrazličitijim sadržajima kontinuirano poklanja punu pažnju svim segmentima razvoja ličnosti deteta, a da je posebno važno da od najranijeg uzrasta zavole knjigu i razviju svoju kreativnost, a radionica koja je realizovana upravo tome daje svoj puni doprinos.

Radionica “Prsti” Danijele Kvas je očekivano naišla na sjajan prijem kod lajkovačkih mališana.

Related posts

Leave a Comment