CENTAR JABUČJA ZABLISTAĆE PUNIM SJAJEM

U toku su završni radovi na parternom uređenju centra Jabučja, za koje je opština Lajkovac početkom godine opredelila 35 miliona dinara.

Radovi obuhvataju izgradnju moderne saobraćajnice koja će povezati sve javne oobjekte u centru sela, pešačke staze i površine popločane behatonom (oko 1000 kvadrata), kao i 300 metara  kišne i fekalne kanalizacije i novu rasvetu.

Prostor će biti upotpunjuen pratećim mobilijarom, klupama, kantama za otpatke i zelenim površinama, čime će Jabučje dobiti izgled moderne seoske sredine.

I pored loših vremenskih uslova, koji su uticali na planiranu dinamiku, radovi su dovedeni do završne faze i očigledno je da će centar Jabučja dobiti jedan potpuno nov i vrlo reprezentativan izgled.

Predsednik opštine Andrija Živković je prilikom obilaska radova podsetio da je Jabučje  najveće naseljeno mesto u opštini Lajkovac i jedno od najvećih sela u Srbiji, koje zaslužuje da ima reprezentativan izgled i dodao:

„ Ovo je dokaz planskog i kontinuiranog ulaganja u Jabučje, gde smo prethodnih godina mnogo toga uradili. Osim puteva i vodovodne mreže, takođe se radi i kanalizacija, gde će do ovog perioda iduće godine celo Jabučje biti pokriveno fekalnom kanalizacijo, a u dogovoru sa EPS-om u planu nam je da na mestu stare škole uradimo jednu manju fiskulturnu salu, kako bismo upotpunili ovu celinu“, rekao je predsednik  Živković.

Predsednik Živković je ovom prilikom naglasio i da je na planu podizanja kvaliteta vodosnabdevanja meštana Jabučja u toku geološko istraživanje i priprema za puštanje u rad bunara u Gornjem kraju, koje se očekuje već u septembru.

Meštani koji su se zatekli na gradilištu bili su vidno zadovoljni aktuelnim radovima i novim, modernim izgledom centra Jabučja.

Jabučje će 29. jula, u finišu manifestacije “Dani Lajkovca”,  biti domaćin Seoskih igara Sportskog Saveza Srbije za opštinu Lajkovac, koje će po svemu sudeći dočekati u punom sjaju.

Related posts

Leave a Comment