LAJKOVAC ZA DORU

Humanitarni košarkaški turnir za osmogodišnju devojčicu Doroteju Perić iz Valjeva biće održan 22. jula u Lajkovcu.

Kotizacija je 4.000 dinara, a prijave ekipa (basket, 3X3) mogu se izvršiti na broj: 065/3040 – 231.

Mala i energična Doroteja Perić iz Valjeva već osam godina vodi borbu s cerebralnom paralizom i senzoneuralnim oštećenjem sluha. Kako saznajemo, njoj je sada potrebna pomoć, više nego ikada!

“Ja sam Dorotea Perić dolazim iz Valjeva i imam 8 godina, a moja borba sa cerebralnom paralizom i oštećenjem sluha traje već 8 godina. Volim da popravljam stvari po kući tako da su mi omiljeni predmeti za igru šrafovi, klješta i ostali alat koji nadjem u kući. Pored toga što idem u školu slobodno vreme volim da provodim u parku sa drugarima, ali i na društvenoj mreži YouTube gde gledam svoju Youtuberku Nasty-u. Poreg svega ovoga volim da gledam i dečije emisije koje su vezane za muziku i muzičke pokrete. Jedva čekam da da provodim što više vremena napolju i da se družim sa svojim drugarima”

Dori je prošle godine u ovo vreme, nakon humanitarne akcije realizovane prikupljanjem čepova i pet ambalaže na Regati „Vode Vojvodine“, uručen terapeutski tricikl koji će joj omogućiti da ojača donje ekstremitete, osnaži motorni sistem i ravnotežu i pojača vizuelnu i motornu percepciju.

„Naša Doroteja uz primarnu bolest ima senzoneuralno oštećenje sluha, ali je vesela i radosna devojčica i veliki borac. Hvala vam mnogo jer ste nam podarili osmeh i veliku sreću i što ste Doroteji učinili detinjstvo bezbrižnijim i nju učinili spremnijom za svakodnevni život“, rekla je tada Dorotejina majka, Marija Perić.

U ime organizatora humanitarnog turnira za prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć Doroteji, Dragan Savić kaže:

“Posle dugo vremena, Lajkovac će ponovo, kao nekad, imati turnir u basketu 3×3. Ovog puta, to će biti turnir humanitarnog karaktera pod sloganom “Lajkovac za Doru”. Prvi humanitarni turnir je zakazan za 22. jul na popularnom otvorenom igralištu “Željino”. Ovom prilikom, pozivam sve ljude dobre volje, sadašnje i bivše igrače, ljubitelje košarke, da prijave ekipe i na taj način pomognu maloj Doroteji Perić u njenoj borbi za ozdravljenje. Takođe pozivam i publiku da dođe u što većem broju i uživa u basketu. Vidimo se!”

Tokom humanitarnog turnira biće postavljena kutija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Dorotej, a za vreme turnira Lajkovčanin Goran Savić će prodavati svoje knjige i sav taj prihod će takođe ići za pomoć malenoj Dori.

Organizator ističe i da je Sportski savez opštine Lajkovac obećao punu pomoć i podršku ovom humanitarnom turniru.

Related posts

Leave a Comment