“GORNJANI – DONJANI” U TRI DISCIPLINE

Krajem sedmice održaće se pravi lajkovački sportsko – rekreativni spektakl, u organizaciji Opštinskog sporstkog saveza i pod generalnim pokroviteljstvom opštine Lajkovac, oličen u tradiciinalnom sportskom nadmetanju između “Gornjana” i “Donjana”.

U tradiciji dugoj više od pola veka, Lajkovčani koji žive do i od Železničke stanice su se do sada u julskim susretima nadmetali samo u fudbalu, a  obnovljeni tradicionalni turnir između „Gornjana“ i „Donjana“ je ovoga puta proširen na još dve discipline, košarku i tenis.

Interesovanje za ovaj lep sportski događaj karakterističan za Lajkovac je veliko, odziv sportista je odličan, a očekuje se da će turnir okupiti preko 300 učesnika i animirati veliki broj posetilaca.

Organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju i budu deo ovog lokalnog sportsko  – rekreativnog spektakla.

Na turniru će učestvovati sve selekcije, a ideja organizatora je i da najmlađi razviju odnos prema ovom tradicionalnom sportskom takmičenju, koje je svojevrsni višedimenzionalni kolorit simbolične lokalne “geografske” podele.

Prvobitni plan je bio da turnir otpočne u petak 7. jula, ali s obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu vrlo je verovatno da će biti pomeren za subotu ili nedelju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Fudbal će se igrati na glavnom stadionu “Železničara”, košarka (3 na 3) na obližnjem betonskom terenu, a tenis na terenima Ustanove za sport.

Zbog velikog broja prijavljenih učesnika, posebmo za tenis, takmičenje će trajati dva ili tri dana.

Predviđene su i simbolične nagrade za najbolje učesnike, a ideja organizatora je veliki prelazni pehar za ekipu pobednika, pri čemu bi se uzimalo u obzir bodovanje u svim kategorijama takmičenja.

Organizator podvlači značaj činjenice da je lokalna samouprava prepoznala značaj ovog turnira i rekreativnog sporta, pa je i generalni pokrovitelj manifestacije, a lokalna samouprava izražava zadovoljstvo što je ova lepa tradicija obnovljena.  

Related posts

Leave a Comment