ŽELEZNIČAR I DIVCI NEREŠENO, ZADRUGAR PORAŽEN U MIONICI

Lajkovački zonaši su ovog fudbalskog vikenda odigrali utakmice 17. kola Kolubarsko-mačvanske zone. U Lajkovcu su FK Železničar i OFK Divci odigrali bez golova, a Zadrugar je u subotu poražen u Mionici minimalnim rezultatom 1:0.

Publika se u sve većem broju okuplja na stadionu Železničara, što je jako dobro i ukazuje na poverenje koje stiču nova uprava i fudbaleri, ali današnju utakmicu neće po mnogo čemu pamtiti.

Duel između treće i četvrte ekipe na tabeli, dva sastava sa dosta iskusnih i poznatih fudbalera, doneo je čvrstu utakmicu sa malo zanimljivih detalja. Bilo je nekoliko polušansi i slobodnih udaraca, koji su eventualno mogli ugroziti gol protivnika, ali sve u svemu – malo pravih prilika i fudbalskih uzbuđenja.

Zadrugar je juče gostovao zahuktaloj Ribnici, koja je u poslednja dva kola pobedila Osečinu i lidera Vrelo Sport, u međuvremenu i osvojila Kup Kolubarskog okruga pobedom u finalu protiv valjevskog Radničkog. Uprkos teškom terenu za igru, u Mionici je viđena dinamična i borbena, prava prvenstvena utakmica. Iako se najviše igralo između dva šesnaesterca, bilo je i dobrih šansi za golove na obe strane, pri čemu je Ribnica imala više od igre u prvom, a Zadrugar u drugom poluvremenu. Domaći su jedini pogodak postigli preko Nemanje Plećića u 27. minutu, posle grešaka u veznom redu i odbrani zeleno-belih.

Zadrugar je bio dominantniji u drugom poluvremenu, kada je imao dve odlične prilike za izjednačenje. Dvadesetak minuta pred kraj susreta to je sprečila stativa, a desetak minuta pred kraj iskusni Gentić j eizbio loptu glavom, kada je Dragojević već lobovao golmana Ribnice. Zabeležićemo još da je u završnici susreta Stevan Joksić iz Zadrugara dobio drugi žuti, ujedno i crveni karton.

Ostali rezultati 17. kola: Radnički (Valjevo) – Vrelo Sport 0:2, Kačer – Radnički Klupci 2:1, OFK Osečina – Borac (Lešnica) 0:3, Mladost (Prnjavor) – Cer (Petkovica) 2:2. Slobodno je bilo Jedinstvo iz Vladimiraca.

Železničar je trenutno četvrti sa 25 bodova, jednim manje od OFK Divci i dva manje od Kačera, dok lider Vrelo Sport sada ima 34 boda. Dosta se zakuvalo u donjoj polovini tabele, gde bodovna razlika između klubova nije velika. Zadrugar na pretposlednjem dvanaestom mestu ima 16 bodova, a na poslednjem mestu je Radnički Klupci sa 15 bodova. Iznad je Jedinstvo sa 17, pa Ribnica i Mladost sa 18, Cer sa 19 i valjevski Radnički na sedmom mestu sa 20 bodova.

Sve utakmice 18. kola igraće su u subotu 15. aprila od 16 časova. Zadrugar dočekuje valjevski Radnički, a Železničar gostuje u Klupcima.

Related posts

Leave a Comment