NAJNOVIJI SNIMCI NAPRETKA IZGRADNJE BRZE SAOBRAĆAJNICE IVERAK – LAJKOVAC  

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac u dužini od 18,3 kilometra, koja će Valjevo povezati sa auto-putem „Miloš Veliki“, su važni radovi velikih aktuelnih infrastrukturnih projekata.

Nastavljaju se radovi  na izgradnji  državnog puta IB reda broj 27, deonice Iverak-Lajkovac, čijom izgradnjom će se povezati grad Valjevo sa autoputem  E-763 (Beograd – Južni Jadran) i koja će predstavljati poprečnu  vezu u putnoj mreži Republike Srbije.

Takođe će povezivati  delove Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd  Južni Jadran) i dalje preko  koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Brza saobraćajnica dužine 18,3km sa po dve trake u oba smera projektovana je za brzinu od 100 km na čas.  Mostovi i propusti kojih ima 26, su sa odvojenim smerovima i različitih dužina.

Najduži a ujedno i najzahtevniji za izgradnju je most br. 16 koji premošćuje  reku Kolubaru, državni put i lokalne puteve, dužine oko 928m i most br. 3 koji premošćuje železničku prugu Beograd – Bar i postojeći državni put IB reda broj 27 Valjevo – Lajkovac u mestu Popučke, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Napredak radova možete pogledati u najnovijem video prilogu JP „Putevi Srbije” na sledećem linku:

Related posts

Leave a Comment