U TOKU IZGRADNJA KIŠNE KANALIZACIJE U ULICI MIHAJLA PUPINA

Rukovodstvo opštine Lajkovac obišlo je danas radove na “Triangli” u ulici Mihajla Pupina, gde je u toku izgradnja kišne kanalizacije. Vrednost radova je oko tri miliona dinara, finansijer opština Lajkovac, a izvođači “Hidrotim”.

O ovom projektu govorio je Obrad Milutinović, zamenik predsednika opštine Lajkovac:

“Izgradnjom ove kišne kanalizacije, ukupne dužine 120 metara, steći se uslovi uslovi da se ulica Mihajla Pupina privede nameni, odnosno da se uradi završni sloj asfalta, čime će stanovnici ulice dobiti uslove kakve ima i ostatak grada.

Za razliku od fekalne kanalizacije, koja se se finansira iz budžeta Republike, ovo se finansira iz opštinskog budžeta, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života lokalnog stanovništva i meštana Lajkovca. Bilo je ovde ranije problema: atmosferske vode su ulazile u dvorišta, stajale na površini. Sada je to sve svedeno na kišni kolektor koji vodi ka reci Kolubari i ne samo da ćemo prikupiti vodu sa ulice i površine kolovoza, već i iz dvorišta ljudi.

Rok za završetak radova je 30 dana, međutim očekujemo da već u narednih par dana posao bude završen. Izvođač je počeo u ponedeljak, pre tri dana, i već polako privodi radove kraju, bez obzira na malo otežane vremenske uslove.

Kada je u pitanju deo Lajkovca „ispod pruge“, Obrad Milutinović je rekao da je u planu i rekonstrukcija ulice Petra Bojovića, kao i da je Opština projektima konkurisala kod odgovarajućih ministarstava. Lokalna samouprava će ih sufinansirati sa 40 %, ali sve ostalo će zavisiti od odluka ministarstava i visine sredstava koja budu odobrena na tim konkursima. 

Related posts

Leave a Comment