USPEŠNO PREDSTAVLJANJE NA SAJMU TURIZMA, FORMIRAN I PRVI KLASTER ZA KULTURNI TURIZAM

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško!“ od 23. do 26. februara najveći turistički događaj u regionu – 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu okupio je oko 350 izlagača iz 30 zemalja, a turisticke potencijale Lajkovca i okoline predstavila je izuzetno uspešno i Turistička organizacija opštine Lajkovac.

Ovogodišnji sajam za Turističku organizaciju opštine Lajkovac ostaće upamćen i po formiranju prvog klastera za kulturni turizam.

Prema rečima predstavnika Turističke organizacije opštine Lajkovac, ovogodisnje sajamsko predstavljanje nadmašilo je sva dosadašnja očekivanja.

Pored uspešnog predstavljanja, na 44. Međunarodnm sajmu turizma formiran je i prvi klaster za kulturni turizam materijalnih i nematerijalnih dobara. U susret edukaciji ustanova kulture u lokalnih zajednica, čine ga Internet klub Srbije i TO LJig, TO Mionica, TO Lazarevac i TO Lajkovac. Jedan od predstojećih tematskih stručnih skupova biće organizovan u Markovoj crkvi.  

Foto: Štand TO Ljig i podrška formiranju klastera

“Mnogobrojni posetioci imali su priliku da posete naš štand i da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom opštine Lajkovac, počev od prirodnih potencijala do kulturno – istorijskih objekata koji čine značajan segment turističke ponude našeg kraja.

Bila je to sjajna prilika za uspostavljanje značajnih poslovnih kontakata u cilju razvoja i unapređenja turizma naše opštine.

Organizovan je i bogat kulturno-umetnički program, a štand je u ime Saveza Srba iz Pariza posetio i čuveni profesor klarineta Petar Gojković.

Učešće ma sajmu su uzeli vodeničari, pčelari, predstavnici radionice zdrave hrane, među kojima je i naša sugrađanka Slavica Radovančević sa medenjacima bez aditiva i konzervansa, od prirodnog meda, predstavnici PSD Ćira, kao i Moto klub TNT.

U bogatoj ponudi, poseban kuriozitet na Sajmu turizma u Hali 4 na štandu opštine Lajkovac bili su proizvodi iz Sretenovića vodenice i mogućnost upoznavanja sa programom, radionicama i širokom ponudom organskog brašna.

Bora Grujičić, dugogodišnji železničar, upoznao je posetioce sa razvojem lajkovačke pruge i prolaskom prvog voza kroz našu varošicu.

Ovom prilikom predstavljeni su i eksponati iz čuvene Kolubarske bitke, koji su izazvali posebno interesovanje kod posetilaca i doprineli bitno da posete baš štand Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Na naše veliko zadovoljstvo, štand Turističke organizacije opštine Lajkovac posetili su predstavnici Kine, kao i ministar turizma i omladine Husein Memić, zavičajni umetnik i direktor našeg Kulturnog centra Milutin Ranković i naravno predstavnici opštine Lajkovac”, rekli su iz TO OL, rezimirajući utiske nakon učešća na beogradskom sajmu.




Related posts

Leave a Comment