U DERBIJU KOLA ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U SUBOTU DOČEKUJU JEDINSTVO (SP)

Nakon pobede na prvom gostovanju u nastavku sezone u meču protiv Omladinca, u 14. kolu Superlige Srbije za odbojkašice lajkovački Železničar u subotu 28. januara dočekuje prvoplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove. Ova utakmica je  veliki derbi kola i za Železničar najvažnija utakmica u ligaškom delu takmičenja.

Derbi kola, susret Železničara i Jedinstva (SP) je u subotu od 19 časova, u Sportskoj hali u Lajkovcu.

Ovo je svakako najvažnija utakmica u ligaškom delu takmičenja. Jedinstvo je jedini tim s kojim lajkovački superligaš ove sezone ima negativan skor. Čak tri poraza nanela je ekipa iz Stare Pazove Železničaru: jedan u prvom delu prvenstva i dva u polufinalu Kupa Srbije. Iako se stiče utisak da Jedinstvo ove sezone „ne leži“ Železničaru, predstojeći susret je prava prilika za revanš, uz očekivanu veliku podršku Lajkovčana sa tribina.

Ekipa Železničara računa na prednost domaćeg terena i prisustvo verne publike, koja će ispuniti Sportsku halu i dati punu podršku odbojkašicama u ovoj važnoj utakmici.  

Trenutno stanje na tabeli, nakon 13 odigranih kola:

u 14. kolu Superlige Srbije za odbojkašice lajkovački Železničar u subotu 28. januara dočekuje prvoplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove. Ova utakmica je  veliki derbi kola i za Železničar najvažnija utakmica u ligaškom delu takmičenja.Mnogo je razloga da odbojkašice i stručni štab Železničara u derbi uđu maksimalno motivisano i koncentrisano.

Osim toga, pobedom bi se Železničar izjednačio sa Jedinstvom po broju pobeda, u slučaju ubedljivijeg rezultata (3:0 ili 3:1) i po broju bodova, te nastavio trku za prvo mesto. Više puta se pokazalo da vodeća pozicija na tabeli nije najbitnija za osvajanje šampionata, ali svakako donosi lakše protivnike u prvoj i drugoj rundi plej-ofa.

Predstojećeg vikenda, u 14. kolu još se sastaju: Crvena zvezda – Omladinac, Spartak – Srem, Ub – Inđija, Novi Sad – AS Batajnica i TENT – Partizan Efbet.

Podsećamo, sve utakmice Banka Poštanska štedionica Superlige, uključujući i ovu, ljubitelji odbojke mogu pratiti na digitalnoj OTT platformi: digital:score TV, a utakmice će biti dostupne i za odloženo gledanje u okviru arhive.

Platformi pristupate preko portala liga.ossrb.org, na ovom linku, ili direktno na platformi digital:score TV >>> BPŠ Superliga za odbojkaše i BPŠ Superliga za odbojkašice

Related posts

Leave a Comment