LITERARNA SEKCIJA „RAZIGRANO PERO” ČETVRTI PUT NAJBOLJA U SRBIJI

Literarna sekcija „Razigrano pero ”OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca je četvrti put proglašena za najbolju literarnu sekciju u Srbiji. Rukovodioci sekcije Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović nagrađene su za mentorski rad sa talentovanim literarcima.

         Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero”, pod budnim okom svojih nastavnica, neguju lepu reč i rado učestvuju  na književnim konkursima i njihova kreativnost na delu je izuzetno uspešna i ovenčana sa više od 50 literarnih nagrada na različitim republičkim i međunarodnim konkursima.

                    Kreativni rad i uspesi članova literarne sekcije u predhodnoj školskoj godini doneli su Literarnoj sekciji „Razigrano pero” pobedu na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije. Literarna sekcija škole uspela je da održi visok kvalitet u svom radu i bude jedina među nagrađenima četiri godine zaredom na ovom republičkom takmičenju, koje zajednički organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Desanke Maksimović.

Foto: Lidija Marić Jovanović

                   Rukovodioci Literarne sekcije „Razigrano pero” Lidija Marić Jovanović (9. put) i Sonja Milovanović (3. put) nagrađene su za mentorski rad sa učenicima i stručno vođenje sekcije nagradom „Prof. dr Slobodan Ž. Marković”.

Foto: Sonja Milovanović

                     Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” u školskoj 2021/2022. godini pored osvojenih 56 nagrada na različitim lokalnim, republičkim i međunarodnim literarnim konkursima; realizovali su nekoliko kreativnih radionica, obeležili značajne praznike i književne jubileje, organizovali i realizovali izložbe i na različite načine učestvovali u kulturnom životu škole i nakon prelaska na onlajn nastavu. U prethodnoj godini objavljeno je 23 literarna rada članova sekcije u zbornicima i zbirkama pesama, kao i 34 teksta o radu i uspesima sekcije i njenih članova u različitim štampanim i elektronskim medijima i na sajtu škole.

                     Zahvaljujući brojnim nagradama koje su za svoje stvaralaštvo na različitim literarnim konkursima osvojili članovi sekcije: Marija Jeremić, Andrej Vukašinović, Luka Radovanović, Anita Prodanić, Ana Radovanović, Martin Mikić, Kalina Tomašević, Jovana Mijailović, Vukašin Marković, Steva Macura, Filip Pavlović, Nikolina Pantić i Nikola Vasović, literarna sekcija škole kandidovala se za Republičko takmičenje.

                    Povodom 25-godišnjice Republičkog takmičenja literarnih sekcija biće dodeljena i priznanja najboljim nastavnicima koji su u ovom periodu bili najuspešniji u vođenju literarnih sekcija. Među dobitnicima Priznanja za visok stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti, kao i za veliko zalaganje i uspeh u pripremanju učenika za Republičko takmičenje literarnih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije našla se i Lidija Marić Jovanović, prof. srpskog jezika i književnosti, koja je rukovodila uspešnim i nagrađenim literarnim sekcijama u dve škole.

                   Dodela nagrada najuspešnijim sekcijama i priznanja najboljim nastavnicima srpskog jezika i književnosti biće održana 28. januara, tokom Republičkog seminara za nastavnike srpskog jezika u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Related posts

Leave a Comment