ODLUKE SA ZAVRŠNE SEDNICE OPŠTINSKOG VEČA U STAROJ GODINI

Opštinsko veće opštine Lajkovac zasedalo je i poslednjeg radnog dana stare godine. Preko dve trećine  dnevnog reda 45. po redu zasedanja lokalne vlade u ovom sazivu bilo je verifikacionog karaktera, 16 od 23, dok je preostalih 7 tačaka bilo vezano za predstojeću manifestaciju „Ulica otvorenog srca“, rad opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja u 2023. godini, kao i par odluka vezanih za pravdanje sredstava realizovanih programa.

Zamenik predsednika opštine Lajkovc, Obrad Milutinović je u izjavi za medije kao najvažnije odluke završnog zasedanja izdvojio:  

 “Ono što bih izdvojio svakako je nanifestacija „Ulica otvorenog srca“ koja će se održati 8. januara na platou ispred opštine i delom ispred KC „Hadzi Ruvim“. U tu svrhu opredeljeno je 1,750.000 dinara, a manifestacija će sadržati raznovrstan programpun iznenađenja za najmlađe, pozorišne predstave, izložbe, takmičenja, kostimirani junaci, animatori, Deda Mraz i podela paketića, pokloni i sve ono što prati jednu ovakvu masovnu manifestaciju. Ja se iskreno nadam, da će naši sugrađani u nedelju, drugog dana Božića biti prisutni na ovoj manifestaciji i odistinski uživati.

Izdvojio bih i odluku vezanu za rad Opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja u 2023. godini. Budzet Saveta je 12 miliona dinara i deo tog novca biće opredeljen za nabavku automobila za potrebe Policijske stanice Lajkovac, povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, postavljanje autobuskih stajališta, kao i organizovanje edukacija za najmlađe.

Pomenuo bih još i pravdavanje sredstava sportskih ustanova, odnosno sportskih organizacija na teritoriji opštine Lajkovac za 2022. godinu, kao i kao i pravdanje sredstava po realizovanom Programu za izgradnju, obnovu i održavanje verskih objekata na području opštine Lajkovac, koji se finansiraju iz budzeta opštine, a ovoga puta je to bila crkva u Latkoviću, odnosno Crkvena opština Vračević”.

Obrad Milutinović, zamenik predsednika opštine je svim sugrađanima uputio praznične čestitke,  poželevši im da u sreći, zdravlju i blagostanju provedu novogodišnje i božićne praznike.

Related posts

Leave a Comment