PROMOCIJA KNJIGE “KAKO SAM SMRŠAO 60 KILA (BEZ TAŠTE I HEROINA)” MIODRAGA STOŠIĆA  

Na samom iskraju godine, lajkovačka biblioteka organizuje promociju  knjige „Kako sam smršao 60 kila (bez tašte i heroina)“, autora Miodraga Stošića. Delo predstavlja kombinaciju motivacionog priručnika za zdrav život i duhovite autobiografije samog autora. Knjiga će lajkovačkoj publici biti predstavljena u utorak 27. decembra od 18 časova, u čitaonici Gradske biblioteke Lajkovac.  

Miodrag Stošić je srpski pisac, satiričar, novinar i radio-voditelj. U izdanju „Kreativne radionice Balkan“ 2021. godine pojavila se njegova knjiga „Kako sam smršao 60 kila (bez tašte i heroina)“ u kojoj je na šaljivi način opisao svoje višedecenijske avanture na polju mršavljenja ali i prihvatanja sebe i učenja o životu.

Kada je Miodrag Stošić, novinar i satiričar smršao 60 kilograma, mnogi su ga pitali za motiv i tajnu uspeha. Odgovori su napisani u veoma duhovitoj ali i korisnoj knjizi. Priča seže još u doba njegovog detinjstva i odrastanja sa bakom koja je svaki problem rešavala hranom. A onda su došle devojke koje vole drugačije momke, pa je Stošić rešio da preuzme stvar u svoje ruke …

Knjiga „Kako sam smršao 60 kila (bez tašte i heroina)“ je delo između motivacionog priručnika za zdrav život i komične autobiografije pisca. Balansirajući između dva žanra, autor uspeva da odoli iskušenju da prevagne na jednu ili drugu stranu, ostajući sve vreme na sredini. Ovo nije klasični roman, ali ni uobičajena knjiga o dijetama. Ali je orginalna i potrebna podrška svima koji žele da se oslobode viška kilograma i već više puta ne uspevaju to da realizuju.

Miodrag Stošič je rođen 1982. godine u Vladičinom Hanu. Diplomirani je politikolog za međunarodne poslove bez dana kancelarijskog staža. Bavi se tv i radio scenaristikom, voditeljstvom, osnivač je kabarea “Grbave Tange”. Objavio je knjigu poezije “Mis mokre oči”; Zbirku pripovedaka “Mačka bez jedne cipele”, pesmaricu “Grbave Tange” i prvu srpsku nutricionističku autobiografiju “Kako sam smršao 60kg bez tašte i heroina”. Živi u Beogradu.

Autor Miodrag Stošić, zaista autentičan na javnoj sceni Srbije, odličan je izbor gosta lajkovačke biblioteke, u vreme pretpraznične euforije posebno. Na svom uspešnom putešestviju kroz Srbiju, multimedijalni umetnik Miodrag Stošić konačno stiže i u Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment