“LEPTIRIĆI” U POSETI VATROGASCIMA

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca, tri grupe dece Pripremno predškolskog programa PU “Leptirć”  posetile su danas u pratnji svojih vaspitačica Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Lajkovcu.

Lajkovački vatrogasci su bili sjajni domaćini mališanima iz vrtića i tom prilikom su im, primereno njihovom uzrastu, predstavili vatrogasnu službu, najpre pričom, a potom su i demonstrirali sve ono što u službi rade, od momenta kada saznaju za požar, pa do gašenja požara.

Za grupu od 75 mališana, lajkovački vatrogasci izveli su par pokaznih vezbi.

Najpre su decu uputili kako i na koji broj da pozovu vatrogasce u slučaju požara, a potom su reagujući na njihov improvizovani poziv demonstrirali intervenciju gašenja požara.

Mališani su prisustvovali i demonstraciji spasavanja mališana iz prostorije na spratu zgrade.

Poseta „leptirića“ vatrogascima je već tradicionalna, upravo na Dana Sektora za vanredne situacije.

Deca su pokazala veliko interesovanje za službu svojih domaćina. Očekivano, bila su vrlo znatiželjna i postavila su brojna pitanja vatrogacima. Očigledno su ovom posetom puno i naučili, a više dečaka je reklo da žele da postanu vatrogasci.

Deca iz “Leptirića” su vatrogascima prilikom današnje poseze poklonili jedan svoj rad.

Domaćini su se pobrinuli za adekvatno posluženje svojih malih gostiju, koji su potom ostali u kratkom druženju sa vatrogascima. Za decu je poseta vatrogascima bila i zabavna i edukativna.

Related posts

Leave a Comment