U AKCIJI SVESKE SOLIDARNOSTI ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE I LAJKOVAČKA SREDNJA ŠKOLA

Lajkovačka Srednja škola „17. septembar“ odazvala se akciji prikupljanja školskog pribora za decu sa Kosova i Metohije.

Pedagog škole Katarina Veljković je povodom ove uspešno realizovane akcije solidarnosti u lajkovačkoj srednjoj školi izrazila zahvalnost svima koji su u akciji učestvovali i uputila apel za učešče u akcijama koje slede, takođe za decu sa Kosova u Metohije:

“Učenici srednje škole, predmetni nastavnici i ostali zaposleni škole su se zajedno priključili akciji i donirali sveske, olovke, tempere, lenjire, hemijske, bojice…i drugi školski pribor koji će Humanitarna organizacija pod imenom Srpska solidarnost spremiti u vidu paketa za školarce.

Pomoć deci iz enklava sa Kosova i Metohije moguća je i putem SMS-a na 1389, ali i prikupljanjem slatkiša u novembru 2022. godine, kada pozivamo sve zainteresovane da svojim gestom doprinesu većoj sreći dece sa Kosova i Metohije, formiranjem paketića za Novu godinu.

Srednja škola „17. septembar“ je već zainteresovana i nada se da će se i druge ustanove priključiti humanitarnoj akciji, kao i da će ovakve inicijative postati praksa naše škole. Iz tog razloga, želimo da se javno zahvalimo našim učenicima, roditeljima i kolegama koji su učestvovali i pokazali solidarnost.”

Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost” je šesti put zaredom pokrenula humanitarnu akciju “Sveske solidarnosti”. Cilj je da se obezbedi što više svezaka i školskog pribora za školarce iz enklava sa Kosova i Metohije, a samim tim i da se uštede sredstva njihovim roditeljima za neke druge dečije potrebe. Prošle godine je ovakvom akcijom 1.200 đaka sa Kosova i Metohije opremljeno školskim priborom.

Related posts

Leave a Comment