NA 30 LOKACIJA U LAJKOVCU POSTAVLJENE HUMANITARNE KUTIJE ZA TEODORU

Trogodišnja Teodora iz Sela Lajkovca, kojoj su hitno neophodna sredstva za lečenje, ujedinila je svoje sugrađane i animirala ih u velikoj humanitarnoj akciji.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić od 2. avgusta prikuplja novčana sredstva za Teodoru Jovanović (2019) iz Sela Lajkovca. Teodora je jedno od 560 dece i preko 300 odraslih za čije lečenje se na ovaj način prikupljaju sredstva.

Ukupan iznos potrebnih sredstava za Teodorino lečenje je 653.000,00 dinara. Kada je 4. avgusta na portalu lajkovacnadlanu.rs objavljeno da je Teodori potrebna pomoć, na njenom računu je bilo svega 7 100,00 dinara.

Istog dana je uplatom u iznosu od 50.000 za svoju malu sugrađanku prvi reagovao Lajkovčanin Slobodan Grbić – Boka, vlasnik picerije PRIVILEGE, koji je redovni i velikodušan učesnik svih lokalnih humanitarnih akcija, uz redovno insistiranje da se to ne potencira.

Onda su krenule i druge uplate, slanje sms poruka, tako da je do ovog momenta za Teodoru prikupljeno nešto manje od 90.000,00 dinara, ili 13% potrebnih sredstava.

Shvativši da ovom dinamikom sredstva za Teodorino lečenje neće biti prikupljena blagovremeno, Teodorin otac je prvobitno imao nameru da sam organizuje akciju u lokalnoj sredini, ali su mu u pomoć pritekle sugrađanke Jelena Anđelković i Mira Ćatić. Tradicionalni duh solidarnosti u varoši železničara i rudara nije izostao ni ovoga puta. U rekordnom roku, na 30 najprometnijih lokacija u Lajkovcu postavljene su humanitarne kutije za prikupljanje novčanih sredstava za Teodorino lečenje.

Jelena Anđelkovic, organizator i realizator brojnih humanitarnih akcija kaže: “ Sa samo tri godine, i pored svih borbi, Teodora ima najslađi osmeh. Na ovaj način joj možemo pomoći da što pre prikupi sredstva i ode na operaciju. Za njeno lepše detinjstvo, naše malo njoj mnogo znači … Bar sms 1320 na 3030 ili uplata na račun, ko je u mogućnosti, a evo sada su postavljene i kutije. Bbilo bi lepo, kada ih vidimo u prodavnicama da ubacimo koliko ko može, da ih ne ignorišemo… Ja verujem u nas, a veruju i Teodora i njena porodica.“

Humanitarne kutije za Teodoru postavljene su u većini trgovinskih i ugostiteljskih objekata, pekarama,  buticima, zanatskim radnjama, salonima, cvećari Iva, u laboratorijama, Platnom prometu, kineskoj radnji YES i Biblioteka baru pored reke Kolubare. Dakle, gotovo na svakom koraku u Lajkovcu.

Foto, privatna arhiva: Teodora, neposredno nakon poslednje operacije

Da podsetimo: Teodora je dete iz visokorizične trudnoće jer je majka dijabetičar. Rođena je prevremeno u 32. gestacijskoj nedelji. Od rođenja je dijagnostikovana cerebralna paraliza, kao i oštećenje sluha. Od osmog meseca života nosi slušne aparate, a u planu je ugradnja kohlearnog implanta.

Roditelji su do sada lečenje finansirali sami i iscrpeli resurse, ali do pomaka nije došlo, pa se ovim putem obraćaju svim ljudima dobre volje da im pomognu, kako bi Teodora nastavila borbu za poboljšanje njenog zdravstvenog stanja.

Sredstva su potrebna za operaciju fibrotomije po ulizibatu, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

  • Za Teodorin prvi korak! Budimo Humani! Pomozimo Teodori!

https://www.budihuman.rs/donacije-za-korisnika/1320/teodora-jovanovic

Related posts

Leave a Comment