TENISKI TURNIR LAJKOVAC OPEN OKUPIO PREKO 60 UČESNIKA

Završen je „Lajkovac Open 2022“, tradicionalni turnir u čast grad gradske slave Ognjene Marije. Turnir je održan 21. put, najdugovečniji je sportski turnir rekreativaca u Lajkovcu, a takvom teniskom tradicijom može se pohvaliti malo sredina u Srbiji.

Takmičenje je organizovao Teniski klub Lajkovac na sjajnim terenim JU Ustanova za sport i omladinu Lajkovac, od 28. jula do 2. avgusta. Učestvovalo je 62 takmičara, raspoređenih u 3 kategorije: seniori, veterani 35 plus i veterani 50 plus.

Prema informaciji koju je Teniski klub Lajkovac objavio na svojim profilima na društvenim mrežama turnir je bio međunarodnog karaktera: učesnici su bili iz Srbije (Lajkovac, Lazarevac, Valjevo, Ub), Crne Gore, Hrvatske, Islanda, SAD i Austrije.

Pobednik u seniorskoj konkurenciji je Svetozar Marinković Zare, koji je u finalu savladao Aleksandra Rankovića.

U kategoriji Veterani 35+ pobednički pehar pripao je Milanu Grujičiću, a utešni pehar za drugo mesto Vladimiru Mutapoviću.

U konkurenciji veterana starijih od 50 godina  prvi je Zoran Pavlović Paja, a drugi Nebojša Popović Nešikori.

Direktor turnira Marko Biljić napominje i da je početkom jula završena Prolećna klupska liga 2022, koja je okupila 80 učesnika, a pobednici po kategorijama su: A – Ognjen Nestorović, B – Peđa Grozdanović, C Bogdan Žarković, početnici – Vukašin Dragićević i u kategoriji veterana 45+ Mile Milić. Takmičari koji su u svojim kategorijama osvojili prva tri mesta nagrađeni su medaljama.

Biljić podseća i da je u julu krenula i besplatna Letnja školica tenisa za decu uzrasta od 6 do 10 godina, koja će trajati do kraja avgusta.

Kako saznajemo, 20. avgusta kreće Jesenja klupska liga, u okviru koje će biti i takmičarska kategorija namenjena damama.

U septembru sledi tradicionalni Memorijal Vlado Vrdoljak.

Related posts

Leave a Comment