OSNOVCI ODUŠEVLJENI LETOVANJEM PREKO CRVENOG KRSTA

Lajkovački osnovci, koji su preko Crvenog krsta otputovali na more, stigli su bezbedno, smestili su se i već uživaju u čarima letovanja. U Baošičima trenutno boravi 27 lajkovačkih osnovaca, a iz Baošića je stigla i grupna fotografija dece načinjena ispred odmarališta.

Dece borave u odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima, namenjenom upravo za organizovan boravak grupa dece od 5 do 14 godina uz pratnju vaspitača. Deci je bezbeđena stručna zdravstvena zaštita u ambulanti Odmarališta.

Kako saznajemo, sopstvena kuhinja sa trapezarijom omogućava pansionsku ishranu sa 4 obroka dnevno. Odmaralište ima sopstvenu plažu, spasioce na vodi, učitelja plivanja, letnju školu Crvenog krsta Srbije, službu bezbednosti korisnika usluga, diskoteku, TV i video salu, biblioteku i prostoriju sa uslovima za održavanje nastave. Sva deca tokom svog boravka u odmaralištu prolaze niz edukativnih radionica kao što je škola plivanja, prve pomoći, obuka u oblasti trgovine ljudima i drugo.

Crveni krst Srbije tradicionalno posvećuje veliku pažnju preventivnom oporavku dece.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa i rekonstrukcije objekta, odmaralište Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević” u Baošićima ugostiće ovog leta u obnovljenom zdanju oko 1.500 dece iz socijalno ugroženih porodica s teritorije Srbije, kao i veliki broj dece sa područja Kosova.

Za obnovu odmarališta koja je koštala 60 miliona dinara sredstva je izdvojilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Related posts

Leave a Comment