USPEŠNA I TREĆA JUNSKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Današnjoj, trećoj po redu junskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, realizovanoj u saradnji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lajkovac, odazvalo se preko 70 davalaca, od kojih je 60 dalo krv, dok je njih nešto više od desetoro iz opravdanih razloga odbijeno. Inače, plan današnje akcije u Lajkovcu bio je 50 doza krvi, što znači da je plan značajno premašen.

Policajac Dragoslav Jelesijević – Crni, do sada je 15 puta dao krv. Kaže, da većina njegovih kolega u Policijskoj stanici Lajkovac takođe redovno dobrovoljno daje krv i dodaje:“Drago mi je da nekome pomognem. Lepo je biti davalac krvi i znati da si tim činom učinio nešto lepo za nekoga. U mom okruženju se taj čin jednostavno podrazumeva. Svako ko je u mogućnosti treba da bude davalac krvi“.

Vlada Matić je do sada krv dao preko 30 puta, a tek je premašio četrdesetu godinu: „Osećaj da ste nekome pomogli i možda mu život spasili je predivan. Nikada nisam imao dilemu oko toga da li treba da budem dobrovoljni davalac krvi. Zdrav sam, mogu to i nema razloga da to ne činim. Postoje različiti vidovi humanosti, a ja ovaj čin vidim kao najhumaniji.“

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi je u subotu 16. jula i biće realizovana u Jabučju i Lajkovcu. U Jabučju će akcija biti realizovana od 8 do 10 časova, a potom od 10:30 do 14 časova u Lajkovcu, najavila je Ružica Srećković iz lajkovačkog Crvenog krsta, izražavajući zadovoljstvo uspešnim startom Letnje kampanje i rezultatom današnje akcije, kao i nadu da će Lajkovčani po već ustaljenoj tradiciji i ovog leta biti na visini zadatka u dobrovoljnom davanju krvi.  

Related posts

Leave a Comment