BALETSKI STUDIO IN LAJKOVAC NIŽE USPEHE

Nakon serijala uspeha na svim prethodnim takmičenjima, Baletski studio IN Lajkovac briljirao je i na takmičenju Art of dance na beogradskoj Adi Ciganliji, tako da su se balerine u Lajkovac i ovoga puta vratile sa pregršt osvojenih nagrada.

Povodom uspeha na takmičenju u Beogradu, Nataša Ninković, koreograf baleta i rukovodilac Baletske sekcije, koja skoro deceniju uspešno funkcioniše pri Kulturnom centru “Hadži Ruvim” Lajkovac, izrazila je ogromno zadovoljstvo nastupom i osvojenim nagradama i najavila radno leto lajkovačkih balerina, koje su postale prave sjajne zvezdice i ponos svoje varoši:

“Takmičenje u Beogradu je bilo iz dva dela, u prvom delu su bili najmlađi, učestvovale su dve naše grupe i obe su uzele prvo mesto. Pauza između prvog i drugog dela je trajala od 13 do 19 časova, gde su deca sa roditeljima iskoristila vreme za kupanje. U drugom delu smo nastavili istim tempom i naše tri starije grupe su takođe uzele prvo mesto. Još uvek nećemo praviti pauzu, spremamo se za sledeće festivale, gostovanja i koncerte. U subotu 25.juna svih šest grupa našeg studija igraće na festivalu u Valjevu a već 26. juna starije grupe gostuju na koncertu Baletskog studija Idea u Obrenovcu. Sredinom jula planiran je već tradicionalni godišnji koncert u Lajkovcu. Za gradsku slavu Ognjenu Mariju nastupamo na trgu i onda planiramo odmor u avgustu.”

Balerine iz Lajkovca su na takmičenju u prestonici pobrale nagrade u gotovo svim kategorijama:

Musical theater grupa mini kids l mesto

Lyrical grupa mini kids l mesto, koreografija Flower dance

Open formacija kids, koteografija Dance monkey l mesto

Lyrical grupa juniori – Diamonds – l mesto

Moderan balet grupa Teen – Middle of the night I mesto

Related posts

Leave a Comment