DOJAVA O BOMBI STIGLA U LAJKOVAČKU OSNOVNU ŠKOLU

Dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u OŠ “Mile Dubljević” stigla je jutros elektronskom poštom.

Učenici i svi zaposleni su evakuisani. Lajkovačka policija obezbeđuje školu, do dolaska ekipa za kontradiverzioni pregled.

Odeljenske starešine upravo obaveštavaju roditelje o svemu, nastava u školi u Lajkovcu će se do dalnjeg odvijati online, a uprava škole čeka dalje instrukcije policije.

Od škola na području opštine Lajkovc, dojava mračne i preteće sadržine stigla je samo u matičnu osnovnu školu u Lajkovcu.

Isti postupak sproveden je i u školi u Jabučju, mada je tamo dojava stigla na mail koji škola odavno ne koristi i koji nije bilo moguće otvoriti. Policija i u ovakvim slučajevima iz preventivnih razloga postupa po pravilima za ovakve situacije.

Ovo je prvi put da je dojava o postavljenoj bombi stigla u Lajkovac, ali je jutros stigla i na adrese skoro svih valjevskih škola, ali i škola u drugim opštinama Kolubarskog okruga. Od 27 osnovnih škola u Kolubarskom okrugu, dojava je stigla u njih 20, dok je od 11 srednjih škola u okrugu dojava o postavljenim bombama stigla u tri.

Kontradiverzione jedinice MUP-a će pregledati škole, nakon čega će biti poznato kada će deca moći da se vrate u klupe.

Scenario je identičan kao i na području cele Srbije, jedino što je ovo prva dojava o postavljenim eksplozivnim napravama školi u Lajkovcu.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi dobilo je jutros više škola širom Srbije sa područja Školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Related posts

Leave a Comment