ULTRA TRAIL STARA PLANINA 2022.

Bojan Aleksić iz lajkovačkog PSD Ćira je u izuzetno jakoj konkurenciji po lošim vremenskim uslovima zauzeo odlično peto mesto na najtežoj stazi Sky race Dupljak.

9. Ultra trail Stara planina (Ultra Kleka) održan je proteklog vikenda na Staroj planini, u organizacji Saveza ekstremnih sportova Srbije.

Skajraning takmičenje na Staroj planini predstavlja nezaobilazan događaj u svetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih delova sveta.

Skajraning podrazumeva trčanje na planinskim vrhovima i neuređenim terenima, tehničkim deonicama i vertikalama. Ultra trail Stara planina – Ultra Kleka je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore.

Sky Race Dupljak, najteža trka, sa ozbiljnim terenom i usponima. Pravi sky race sa deonicama gde se ne može drugačije nego 4×4. Tehničke deonice, dugi usponi. Ukupno 33,6 km sa 2.300 m uspona i spusta. Startovalo se sa Jabučkog ravništa (Gondola), a sat vremena nakon usledila je trka na 64 i 99 km.

Programom Ultra traila Stara planina predviđeno je održavanje sledećih trka: Ultra trail Midžor, Ultra trail Kopren i Sky Race Dupljak.

Related posts

Leave a Comment