VAŽNA POBEDA ŽELEZNIČARA, REMI ZADRUGARA

U 22. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Železničar je danas zabeležio vrlo važnu pobedu za opstanak: na svom stadionu savladao je Jedinstvo iz Vladimiraca sa 2:0. Istovremeno je za Železničar i Strmovo vrlo značajan remi koji je Zadrugar ostvario u Lešnici, rezultat je bio 2:2, tako da je sada Borac poslednji sa dva boda zaostatka. Meč između Strmova i valjevskog Radničkog odložen je za 17. maj.

Železničar je danas prilično sigurno ostvario pobedu nad jednim od konkurenata za opstanak, a ceo posao završen je u prvom poluvremenu. Bonus igrač Luka Živanović bio je strelac prvog pogotka već u 19. minutu, dok je drugi gol postigao Stefan Torbica u nadoknadi vremena, odnosno u 49. minutu.

Zahvaljujući golovima sjajnog strelca Vlade Jerinića u završnici prvog poluvremena Zadrugar je na odmor otišao sa dva gola razlike. Delovalo je tada da će zeleno-beli lagano do pobede, ali je domaćin na početku drugog poluvremena uspeo da smanji vođstvo, da bi u samom finišu utakmice postigao izjednačujući gol. Dakle, Jerinić je prvi gol postigao u 45. minutu, a drugi u nadoknadi vremena prvog dela utakmice. Na 2:1 smanjio je Jovanović u 51. minutu, da bi bod za Borac izvojevao Đurić u zaustavnom vremenu.

Na tabeli Zadrugar je sedmi sa 26 bodova, Strmovo 1968 osmo sa 23 boda (i utakmicom manje), koliko ima i Cer. Jedinstvo ima 22, Železničar i Drina po 21 bod, s tim što Lajkovčani imaju znatno bolju gol-razliku, a na poslednjem mestu posle ovog kola je Borac iz Lešnice sa 19 bodova.

Treba reći da je „dizelka“ sada u povoljnijoj situaciji jer će neki direktni konkurenti tek biti slobodni i to u poslednja dva kola: Jedinstvo i Drina, pogotovo ako u sledećem kolu izbori povoljan rezultat u Ljuboviji protiv spomenute Drine.

Inače, u narednom 23. kolu igra se lajkovački derbi između Zadrugara i Strmova.

Do kraja prvenstva ostala su četiri kola.

Related posts

Leave a Comment