MARTOVSKO ZASEDANJE SKUPŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je trinaestu po redu u ovom sazivu redovnu sednicu lokalnog parlamenta za sredu 30. marta sa početkom u 9 časova. Odbornici će zasedati u Gradskoj kući.

Dnevni red predstojećeg skupštinskog zasednja sadrži 18 tačaka.

Pred odbornicima će se naći odluke koje su uobičajene za martovsko zasedanje lokalnog parlamenta, poput godišnjih izveštaja o radu ustanova, realizaciji orograma i korišćenju sredstava budžetskih fondova, ali i niz drugih odluka vezanih za funkcionisanje u ovoj godini.

Odbornnici će razmatrati predloženi ovogodišnji Program o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Lajkovac.

Takođe, treba da daju saglasnost na Godišnji program rada Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost” za opštine Ljig Lajkovac i Mionica za ovu godinu, kao i na izveštaj o radu Zajedničkog centra i Odeljenja u Lajkovcu  za prošlu godinu.

Izveštaje o radu, ostvarenom programu i izvršenju programa u prošloj godini podneće ustanove čiji je osnivač lokalna samouprava: Kulturni centar “Hadži Ruvim”, Gradska biblioteka,Turistička organizacija opštine Lajkovac i “Ustanova za sport i omladinu”.

Tu su i godišnji izveštaji o realizaciji programa i fondova: Programa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac, Programa za unapređenje uslova životalokalne zajrdnice i Izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Izvesne izmene, po treći put,  pretrpeće na predstojećoj sednici Odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite, kao i Odluka o komunalnim delatnostima, Odluka o javnim i nekategorisanim putevima, Odluka o održavanju čistoće i Odluka o upravljanju pijacama.

Zeleno svetlo od strane odbornika treba da dobije Odluka o obavljanju eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Lajkovac za 2021. godinu, Statut Javne ustanove “Ustanova za sport i omladinu” i Odluka o video nadzoru na području naseljenog mesta Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment