TURISTIČKA PONUDA OPŠTINE LAJKOVAC BIĆE PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine pod sloganom „Između planina i mora“ održava u periodu od 24. -27. marta, kao i ranijih godina, po tradiciji, turističku ponudu našeg kraja predstaviće Turistička organizacija opštine Lajkovac.

Sajam turizma važi za jednu od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu. Posle jednogodišnje pauze, organizatori najavljuju nezaboravan sajamski turistički doživljaj.

Turistički kapaciteti Srbije, tradicionalno će se predstaviti u Hali 4, sa raznolikim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu. U Hali 4, na Sajmu turizma u Beogradu biće i štand Turističke organizacije Lajkovca.

Beogradski sajam svake godine s proleća na nekoliko dana postaje „svet u malom“, ali i privredna manifestacija koja, uz poslovne, okuplja i na desetine hiljada „običnih“ posetilaca. Neko traži poslovne partnere, neko turističke aranžmane. Svakako, svi su tu i na jednom mestu i sa istim ciljem.

I na ovogodišnjem 43. Međunarodnom sajmu turizma predstaviće se Turistička organizacija opštine Lajkovac, potvrdila je v.d. direktora Mira Tabić, za portal LAJKOVAC NA DLANU:

“Na Beogradskom sajmu, u periodu od 24. – 27. marta, održaće se 43. Međunarodni Sajam turizma, na kome će u Hali 4 , na štandu beogradskog sajma turističku ponudu lajkovačkog kraja predstaviti Turistička organizacija opštine Lajkovac. Turistička organizacija opštine Lajkovac tradicionalno, kao i svake godine učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu, gde će turističku ponudu našeg kraja predstaviti na najbolji mogući način.

Na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac posetioci će imati priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturno – istorijskim vrednostima naše opštine i okoline, poćevši od Ilića vodenice koja jedina u Srbiji i dalje melje sa deset kamenova, reke Kolubare, tradicije koja se neguje godinama unazad, arheološkog nalazište Anine iz IV veka koje je pod zaštitom države, srednjevekovne crkve Sv. Đorđe u Ćelijama u kojoj su pohranjeni stradali učesnici Kolubarske bitke… Manastir u Bogovađi iz XV veka svakako zauzima posebno mesto. Smatra se da je ime dobio po Bogovoj vodi, lekovitom izvoru za lečenje raznih bolesti , a posebno očiju. Predstavlja najznačajniji istorijski objekat na teritoriji opštine Lajkovac. Zaštićen je od 1949. godine, a registrovan kao spomenik kulture od velikog značaja 1982. godine.

Predstaićemo i mnoge druge znamenitosti našeg kraja.  Predstavićemo vodenice našeg kraja, verski turizam, arheološka nalazišta i druge kulturne zanimljivosti.

Poseban akcenat će ovoga puta biti na potencijalu sportsko – rekreativnog turizma, koji je otvoren izgradnjom Zatvorenog bazena u u Lajkovcu površine 2000 metara kvadratnih, značajnom investicijom opštine Lajkovac, najreprezentativniji u okrugu i jedan od najboljih u Srbiji, čijom izgradnjom je ispunjen višedecenijski san Lajkovčana i time je opština Lajkovac upotpunila turističku ponudu mesta i svojim posetiocima ispunila sve uslove prilikom boravka u našoj opštini. Posetiocima je na raspolaganju olimpijski bazen i za  najmlađe posetioce dečiji bazen.  Prvi put će opština Lajkovac imati tu priliku da predstavi sve mogućnosti korišćenja bazena u Lajkovcu.

Prosperitet razvoja turizma opštine Lajkovac ogleda se i u perspektivi razvoja tranzitnog turizma , izgradnjom Koridora 11, odnosno autoputa Miloš Veliki, omogućena je dostupnost Lajkovca i povezanost Lajkovca sa velikim gradovima. Godina 1908. je za našu opštinu bila značajna po važnom nastanku i razvoju železnice, a danas po infrastrukturnim radovima i razvoju kvalitetne putne mreže, u kojoj autoput Miloš Veliki predstavlja okosnicu saobraćajnog čvorišta lajkovačke opštine.

Tokom trajanja sajma, svaki dan će pratiti osmišljen program, u cilju promocije turističke ponude opštine Lajkovac, kroz propagandni materijal i kulturno – umetnički program. Predstavićemo ovoga puta i jedan novi proizvod naše sugrađanke Slavice Radovančević: medenjake bez aditiva, bez konzervansa, od prirodnog meda, koji uveliko osvajaju najšire tržište i nalaze se već i u ponudi na kruzerima.

Tu su i vodeničari, pčelari, radionice zdrave hrane, muzički program Buce Markovića i program glumca Aleksandra Dumića u ulozi železničara, koji će svojim nastupom i pripremljenim tekstovima koje će kazivati na štandu posetiocima dočarati duh i tradiciju Lajkovca.

Svi koji misle da mogu da doprinesu promociji turističkih resursa lajkovačke opštine i uopšte opštine Lajkovac, dobro su došli na naš štand.”

Ovogodišnja manifestacija biće usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije. Sa sajmom će krenuti talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Тurska.

Related posts

Leave a Comment