PODRŽITE DEČIJI INKLUZIVNI CENTAR U LAJKOVCU

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom “BaziMili” Lajkovac je za samo  godinu i po dana održalo 30 inkluzivnih radionica, na kojima je učestvovalo preko stotinu dece.

Sada žele da pruže još više deci i mladima sa smetnjama u razvoju iz lokalne zajednice i da im omoguće uspešnu integraciji u društvo.

Zato pokreću kampanju, kojom žele da unaprede prostorije Inkluzivnog centra u Lajkovcu!

“BaziMili je udruženje roditelja iz Lajkovca, koje se zalaže za poboljšanje položaja dece i mladih sa invaliditetom i njihovih porodica.

Naša misija je da omogućimo deci sa smetnjama u razvoju da postanu deo zajednice, jer ih roditelji za potrebe školovanja, terapije i usluge dnevnog boravka, svakodnevno vode u neke od obližnjih gradova.

Iz tog razloga smo pokrenuli Dečiji inkluzivni centar u Lajkovcu, gde smo tokom pandemije pružali mogućnost dnevnog boravka, individualne tretmane sa logopedom i inkluzivne radionice.  Rad inkluzivnog centra je isprva podržan putem projekta, nakon čijeg se završetka  održava  zahvaljujući donacijama lokalne zajednice.

Do sada smo održali oko 30 inkluzivnih radionica na  kojima je učestvovalo preko stotinu dece iz Lajkovca i okoline. 

Kroz ove radionice, deca sa invaliditetom su imala priliku da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima tipičnog razvoja, kao i da razvijaju svoju kreativnost i znanje. 

Da bismo deci sa smetnjama u razvoju omogućili boravak i rad u funkcionalnijem prostoru, odlučili smo da dodatno opremimo prostorije Dečijeg inkluzivnog centra, koji će ispunili njihove potrebe. 

Unapređenje prostora  podrazumeva dodatni nameštaj, klima uređaj kao i materijale i pribor za radionice.  

Za ovo nam je potreban iznos od 150.000 dinara i ovim putem vam se obraćamo za podršku. Vašom donacijom ćete omogućiti da deca sa smetnjama u razvoju imaju bolje uslove i postanu deo zajednice, kao i da deca tipičnog razvoja steknu nova znanja i veštine.

Podržite Dečiji inkluzivni centar u Lajkovcu!  Možete nas podržati: donacijom u robi i uslugama ili uplatom na račun udruženja 205-271285-63  (Komercijalna banka)”, apeluju iz Udruženja BaziMili.

Milica Nikolić, predsednik

Udruženja za pomoć osobama sa autizmom “Bazi Mili” Lajkovac

kontakt tel: 061/1659 – 552

FB udruzenje BaziMili

Related posts

Leave a Comment