POVODOM FINALA KUPA SRBIJE 6. MARTA U LAJKOVCU, U BEOGRADU ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U beogradskom hotelu “M” juče je održana konferencija za novinare povodom finala Kupa Srbije 2021/2022. u obe konkurencije. Sa predstavnicima medija su razgovarali kapiteni i treneri sve četiri ekipe: Anica Kutlešić i Branko Kovačević iz Železničara iz Lajkovca, Bojana Drča i Milan Gršić iz Crvene zvezde, Aleksa Polomac i Dragan Bonić iz Mladog radnika iz Požarevca i Lazar Marinović i Bojan Janić iz Partizan Sokerbeta.

U Sportskoj hali u Lajkovcu, u nedelju, 6. marta, igraće Partizan Sokerbet i Mladi radnik iz Požarevca u finalu 57. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkaša od 16.30 časova, dok će u finalu 56. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkašica igrati Železničar iz Lajkovca i Crvena zvezda od 19.00 časova. Obe utakmice direktno će prenositi RTS 2.

Šef stručnog štaba Železničara Branko Kovačević je izjavio: „Pre svega, siguran sam da će biti odlična organizacija u Lajkovcu, da će biti puna hala i prava odbojkaška atmosfera. Očekujem od svih ekipa da će pružiti svoj maksimum. Što se tiče ženskog finala, siguran sam da su to u ovom trenutku dve najkvalitetnije ekipe u zemlji, da će utakmica biti kvalitetna i neizvesna, a svakako očekujem i našu pobedu.“

Mladi trener Crvene zvezde Milan Gršić je na konferenciji za novinare rekao: „ Raduje nas činjenica da je Crvena zvezda opet u prilici da igra utakmicu koja donosi trofej. Ubeđeni smo da ćemo pružiti maksimum i da će atmosfera u hali u Lajkovcu biti izvanredna. Mislim da će to biti velika inspiracija za naše igračice, da pred publikom popunimo riznicu u našoj trofejnoj sali. Nadamo se pobedi, naravno.“

Anica Kutlešić, kapiten Železničara, rekla je ovom prilikom: „Meni je ovo peto finale, očekujem da će biti odlična utakmica i potrudićemo se da damo sve od sebe.“ Njena koleginica Bojanaa Drča iz Crvene zvezde kaže: „Očekujemo tešku i neizvesnu utakmicu, pre svega zanimljivu, ali verujem u svoju ekipu, verujem da će svaka od nas dati maksimum na terenu i da ćemo uspeti da trofej vratimo u Beograd“.

Crvena zvezda je rekorder po broju trofeja u Kupu u konkurenciji odbojkašica sa 17 titula, dok je Železničar do sada osvojio 3 trofeja, u sezonama 2017/18, 2018/19 i 2020/21. Dakle, Želja brani trofej osvojen prošle godine, a podsećamo da je lajkovački tim bio i pobednik Superkupa.

Partizan Sokerbet je sedam puta bio pobednik Kupa, dok je Mladi radnik iz Požarevca do sada igrao tri puta u finalu (2007, 2012. i 2016.), ali nema još nijednu titulu.

Foto: Odbojkaški savez Srbije ossrb.org

Related posts

Leave a Comment