43 NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe; u Valjevu su preminule  dve i u Ljigu jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 882 osobe, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 64 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 508 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena 43 nova slučaja Kovid – 19 infekcije. Od početka januara na području Lajkovca registrovano je 545 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 333, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 3880  obolelih od korona virusa.

Do sada su na području Lajkovca ukupno potvrđena 3472 slučaja Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 43709.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 123 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 13  pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovan 21 kovid pacijent, od kojih je 14 nevakcinisanih i 7 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 25. januara:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 24. januara:

Related posts

Leave a Comment