PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, TROJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još šest osoba: u Valjevu je preminulo troje i u Ljigu, Osečini i Lajkovcu preminula je još po jedna osoba. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminula je 831 osoba, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 41 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena tri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 27, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 551 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2860 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih su u ovoj godini obolele 1933 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36465.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 90 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 18 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 9 kovid pacijenata, od kojih je 7 nevakcinisanih i dvoje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 22. decembra:

Related posts

Leave a Comment