DIPLOMA ZA SCENSKI POKRET LAJKOVAČKIM GLUMCIMA NA FESTIVALU U LAZAREVCU

Diploma za scenski pokret na upravo završenom 9. Školskom pozorišnom festivalu održanom u Lazarevcu je prva nagrada članovima Dramske sekcije KC “Hadži Ruvim” Lajkovac, koji su zapravo po prvi put nastupali izvan Lajkovca i po prvi put se takmičili.

U svom debitantskom pojavljivanju, lajkovački mali glumci izveli su prilično zahtevnu poznatu dečiju predstavu „Kapetan Džon Poplfoks“, po tekstu Duška Radovića, koju često izvode amaterska i profesionalna pozorišta, i među 18 izvedenih predstava imali su zapaženo učešće na festivalu.  

Školski pozorišni festival u Lazarevcu bio je jedno dragoceno iskustvo za članove Dramske sekcije, zapravo polaznike Škole glume pri Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ Lajkovac.

Na festivalu u Lazarevcu, na kome su pored svih lazarevačkih škola, po prvi put učestvovale i škole iz drugih opština, dodeljene su brojne nagrade, a za učesnike iz Lajkovca je njihova nagrada najdragocenija, jer je prva i jer Lajkovac konačno ima jednu ozbiljnu Dramsku sekciju spremnu i za takmičenja.

Related posts

Leave a Comment