LAJKOVAČKI MALI GLUMCI DEBITUJU NA ŠKOLSKOM POZORIŠNOM FESTIVALU U LAZAREVCU

Dramska sekcija Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac danas učestvuje na 9. Školskom pozorišnom festivalu u Lazarevcu.

Starija grupa polaznika Škole glume, koja pri lajkovačkom Kulturnom centru uspešno funkcioniše već četiri godine, a koju vode glumci Marijana Mihailović i Petar Mihailović, nastupa danas u podne na daskama lazarevačkog Centra za kulturu sa dečijom predstavom „Kapetan Džon Piplfoks“, urađenu prema istoimenom tekstu Duška Radovića.

Tema predstave je život penzionisanih gusara i njihova borba s različitim nemanima u surovom moru. Kinesko more je mesto radnje, a ideja dela sažeta je u poruci: “Ponekad je umesto korištenja sile i oružja bolje biti domišljat i neustrašiv!”

Na 9. Školskom pozorišnom festivalu koji je svečano otvoren 6. decembra u Centru za kulturu Lazarevac ptrdstaviće se osam lazarevačkih osnovnih škola i glumci školskog uzrasta iz Novog Beograda, Mladenovca i Lajkovca. Na programu ovogodišnjeg festivala je 18 predstava, mali glumci će se takmičiti u kategorijama stariji i mlađi razredi.

Danas je završni dan festivala. Biće nagrađene peharima po tri najbolje predstave u obe kategorije, a diplome će biti dodeljene za najboljeg glumca i glumicu, najbolju sporednu ulogu, scenografiju, koreografiju, kostime…

Related posts

Leave a Comment